De vanligaste lagfixarna för Samsung Galaxy S, Captivate, Vibrant, Fascinate eller Epic 4g

Gästpost - Beyond Life
Beyond Life är en vanlig bidragare i community forum och hans kunskaper om Android-plattformen är toppklassiga. Detta är den andra i sin serie av Android-tips och handledning som kommer att visas här på .

Jämfört med andra Android-telefoner på marknaden har Samsung Galaxy S några imponerande specifikationer. Men nackdelen är att Samsung inte är det bästa företaget när det gäller att stödja sina enheter. På grund av detta har många användare vänt sig till homebrew-lösningar och utvecklare från tredje part för att påskynda sin enhet och få sina Android-uppdateringar i tid.

Disclaimer / Varning:

Roterande eller fördröjning av din telefon kan göra det till en tegelsten, även om det är kretsar. Även om det inte är helt vanligt att döda din enhet, var försiktig om du inte har något emot att köpa en ny telefon.

Även om Samsung Galaxy S har de bästa specifikationerna på papper, känns det faktiskt långsamt och uppblåst. Vad är orsaken bakom det? Tja, det beror på att det är långsamt och uppblåst! Klandra inte hårdvaran, men det är specs fantastiska - vi kan dock skylla Samsung för deras crummy anpassade version av Android.

På min enhet visas många svarta skärmar ur luften och Galaxy S saktar ner när du vill byta appar eller gå tillbaka till din hemskärm. Om du har samma sak kanske du vill titta på några av dessa lösningar nedanför.

Merparten av aktien Samsungs firmware för Galaxy S kan nå Quadrant-poäng på cirka 850. Jämfört med andra Android-telefoner är 850 anständigt, men det faller långt bakom Droid X eller till och med Nexus One. När du laddar upp en läckad anpassad ROM kan du få upp till 1000. Och med lagfix från XDA-forumen borde du kunna få en poäng på 2000 eller ännu högre.

Låter översikt 3 av de vanligaste lagfixerna för Galaxy S, du vill bara installera en av dessa men du bör känna till skillnaderna mellan var och en innan du väljer din.

Mimocans Lagfix

Lagfixeringen från Mimocan använder en extra partition på ditt externa SD-kort. Den här extrapartitionen måste göras Linux-stil; Ext3 eller Ext4 och får inte vara mindre än 512mb ( för säkerhet ). Vad det här lagfixet gör ersätter platsen för alla appar på SD-kortet. Tanken är att läsa SD-kortet ska vara snabbare än att läsa internminnet. Det bör göra telefonen snabbare med att starta appar och utbyte av data. Nästan varje användarrapportering var väldigt entusiastisk om detta lagfix. Med Mimocans lagfix kan du få en kvadrantpoäng från 1500 till 1700.

One Click lag Fix

OneClickLagFix skapar ett virtuellt Ext2-filsystem inuti lager RFT-filsystemet på det interna SD-kortet, med en 4KB-blockstorlek. Det betyder att den här lagfixeringen skapar en buffert mellan det verkliga filsystemet och Android-systemet. Den här bufferten bör minska den mängd skiva som krävs för alla operationer genom att använda Ext2-buffert och inte skriva filåtkomsttider på skivan etc. Det tillåter endast 1GB för applikationsdata i detta skede, ner från 2GB av ansökningsdata när du kör stocken. Fördelen med denna lagfix är att den inte använder det externa SD-kortet så att du bara kan ta bort det. Bredvid det fixar det snabbare än Mimocans. Det kan nå Quadrantscores av cirka 2100 till 2300.

Apps2NAND

Denna lagfix använder sig av det superhurtiga NAND-minnet inuti Galaxy S. Samsumg hävdar att detta NAND-minne är freaking fast, men det finns en nackdel för den. Det finns bara 100mb NAND-minne på din telefon. Det är inte tillräckligt stort för alla dina appar, så du måste bara placera dina mest använda appar i det här minnesutrymmet. Detta är inte lika vanligt som ovanstående två korrigeringar men fördelen är att du kan använda den i kombination med andra korrigeringar. Det ger en Quadrantscore på endast 900, men det är lite vilseledande eftersom det bara kommer att optimera hastigheten för en handfull appar som du väljer.

Slutsats

Vilket lagfix du vill använda är helt upp till dig. Enligt Quadrant-poängen verkar det som OneClickLagFix är snabbast av de tre. Jag använder det själv och sista gången jag försökte Quadrant fick jag en poäng på 2298.