Surfa på webben iPad stil från din dator och Firefox [How-To]

Apples nya iPad är äntligen tillgänglig för köp! Till ett pris på $ 499 ( för den grundläggande WiFi-bara modellen ) finns det fortfarande många skäl att motivera att inte köpa den (um .. ingen 3G för en), men då är det en ny ny apparat från Apple och som inte gör det som dem? Om du fortfarande är ute efter att söka efter om du vill ha en, kan det hjälpa till att se hur webben ser ut när du använder en iPad. Jag har testat ut några webbplatser själv, och jag måste säga - det ser bra ut. När iPad WiFi / 3G-modellen börjar levereras - ja, jag kommer noga att vara en.

Många av de populära webbplatserna på Internet, Twitter, Facebook, Google, Gmail, Bing, etc., hoppar upp och skapar nya unika gränssnitt utformade bara för iPad-användare. Även om gränssnitten är utformad speciellt för användning med en pekskärm, kan du fortfarande komma runt många av dem bara bra med en mus. Nu är din chans att du surfar på webben med din iPad innan du köper den, eller åtminstone prova ett roligt trick med Firefox! Åh ja, försök-före-du-köp älskling!

Twitter som det skulle se ut med en iPad

Vad Gmail ser ut när du använder en iPad

Klar för att prova? Detta grooviga trick är något av en spoof, så kom ihåg att inte alla webbplatser kommer att fungera 100% eftersom vi inte är på en riktig iPad. Låt oss komma till saken.

Så här visar du på webben med iPad-gränssnittet för populära webbplatser

1. I Firefox besök: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59. En gång där Klicka knappen Lägg till till Firefox för att lägga till användaromkopplare som tillägg.

2. När du installerar tillägget måste Firefox starta om. När Firefox är säkerhetskopierad klickar du på Verktyg> Add-ons .

3. Klicka på Alternativ i fliken Utvidgningar.

4. Klicka på Ny> Ny användaragent ...

5. Den här nästa delen är avgörande. Placera följande för varje kategori exakt, eller kopiera bilden nedan.

Beskrivning: iPad
Användaragent: Mozilla / 5.0 (iPad; U; CPU iPhone OS 3_2 som Mac OS X; en-us) AppleWebKit / 531.21.10 (KHTML, som Gecko) Version / 4.0.4 Mobile / 7B314 Safari / 531.21.10
Appkodsnamn: iPad
Appnamn: Mobil Safari
Appversion: 5.0 (Macintosh; en-US)

När du har angett alla fält, klicka på OK och gå tillbaka till Firefox.

6. Klicka på Verktyg> Standardanvändare> iPad . Om iPad inte är där, upprepa sedan steg 4 och 5.

När du byter standard användaragent, kommer varje webbplats du besöker att tro att du använder en iPad! Jag åtnjöt speciellt Googles nya gränssnitt för många av sina tjänster.

Har du en åsikt om iPad? Vi skulle gärna höra det nedan i kommentarerna!

Googles tjänster på iPad och Tablet [via theGoogleOS.com]