Övervaka din Windows-dator med HWMonitor

HWMonitor är ett gratis verktyg som låter dig övervaka viktiga sensorer för hårdvara installerad på skrivbordet eller anteckningsboken. Den innehåller detaljerad information om ditt batteri för att hjälpa dig att avgöra om Windows ligger när det visar varningen "Tänk på att ersätta batteriet".

Installera HWMonitor

Först hämta HWMonitor och starta installationen. En sak att påpeka under installationen är att du blir ombedd att installera Ask-verktygsfältet. Se till att avmarkera båda rutorna så att du inte slutar med en meningslös verktygsfält och Ask.com som din hemsida.

Använda HWMonitor

Starta programmet och det kommer att ge dig information från sensorerna på din dator. Merparten av den här informationen är mycket användbar om du har överklockat några av dina komponenter och vill se om allt är överhettat och kanske behöver uppmärksamhet.

Det ger en ganska bra översikt över vad som händer på ditt system i realtid. Du kan se spänningar och temperaturer på RAM och CPU på moderkortet. Den övervakar också den lokala hårddisken eller SSD och grafikkortet.

Batteriövervakning på bärbara datorer

Jag använder HWMonitor på alla mina skrivbord och bärbara datorer för att få detaljerad information om vad som händer med min maskinvara.

En av de intressanta funktionerna som den ger på min bärbara dator är information om batterinivåer. Det här är bra information om Windows visar dig meddelandet: "Överväg att byta batteri."

Gå till batterisektionen i HWMonitor och det hjälper dig att avgöra om meddelandet är ett falskt alarm eller inte. Den designade kapaciteten är vad du borde ha. Den fulla laddningskapaciteten visar vad ditt batteri för närvarande kan uppnå när det gäller laddning för tillfället. Du får även ett batterislitage också.

HWMonitor är ett utmärkt verktyg för att se en översikt över maskinens maskinvarustatus. Det är inte ett riktmärkeverktyg, och det kommer inte ge dig varningar när ett värde är över normalt, men det är ett bra verktyg för att hjälpa till med felsökning av ditt system.

Det finns också en Pro-version, men jag tror att den fria versionen är tillräckligt för en grundläggande användare.