Microsoft lanserar officiellt OneDrive (tidigare SkyDrive)

Microsoft lanserade äntligen sin rebranded cloud service, tidigare kallad SkyDrive, och nu kallad OneDrive. Vi rapporterade tidigare att Microsoft var i färd med att rebranding SkyDrive på grund av en varumärkeskonflikt som den hade med British Sky Broadcasting.

OneDrive överallt

Om du för närvarande använder SkyDrive ändras ingenting annat än tjänstens namn. Du kommer inte att förlora några data, och allt ska fungera som det gjorde tidigare med samma funktioner. Faktum är att det får några nya funktioner beroende på vilken enhet du kör den på. Windows Phone 8-utgåvan får följande nya tillägg:

Ny i version 3.5:

  • Ny miniatyrvy
  • Förbättrad visning av delade filer
  • Dela flera objekt på en gång
  • Pin mappar till startskärmen
  • Öppna dina OneDrive-filer i andra appar
  • Buggfixar och prestandaförbättringar

Efter installationen av uppdateringen på Windows Phone blev jag uppmanad att logga in med mitt Microsoft-konto igen. Kakel på min startskärm säger fortfarande SkyDrive, men när jag startar den öppnas den som OneDrive. För att åtgärda problemet avblevde jag SkyDrive-kakeln, svepte över till min programlista och fastade sedan OneDrive till Start.

Nyheterna från den här uppdateringen kom ut strax efter klockan 2:00. Jag gick till Windows Phone App Store och behövde uppdatera min nuvarande version av SkyDrive för att få namnbyte och nya funktioner.

Enligt det email som skickades ut av Microsoft som säger att det började rulla ut och kommer att vara i App-butiker om några timmar. Förhoppningsvis när du läser detta kommer det att vara klart för dig att ta tag i.

OneDrive är tillgängligt på de flesta skrivbords- och mobila operativsystem. För att få det till Windows, Mac, IOS, Android eller Windows Phone, gå sedan till OneDrive-nedladdningssidan. Den har länkar till var du kan ladda ner varje version. i beskrivningen i Google Play Butik och Apple App Store ser du det har (tidigare SkyDrive) i beskrivningen.

Förhoppningsvis Microsoft stöter inte på några processer med OneDrive-branding, och fler funktioner fortsätter att läggas till för det på alla plattformar. Om du vill veta mer direkt från företaget, se till att prenumerera på The OneDrive Blog.