10 tips och tricks för att få mer från Kindle Fire HD

Om du är en ny användare av Amazons senaste tablett, har Kindle Fire HD, eller har uppgraderats från den första genenheten, vi täckt. Oavsett om det har en 7 eller 8, 9 tums modell, här är en runda av några av våra bästa tips och tricks för att få ut det mesta av din surfplatta.

10 Kindle Fire HD Tips och tricks

Liksom Nexus 7 har Kindle Fire HD en frontkamera som är avsedd att användas för videosamtal med Skype. Men det är inte ett uppenbart sätt att använda det för att ta bilder eller spela in personliga videor. Så här får du tillgång till den dolda kamerans app och skjuter video och bilder upp till 1080p. Du kan även ta panoramabilder. Ljuv!

Utelämnandet av en YouTube-app på en mediekonsumtionstabell ger ingen mening. Med ett par tweaks i Inställningar kan du installera YouTube på din Fire. Denna process använder sidlastningstekniken, som låter dig installera andra populära appar som inte finns i Amazonas App Store som Dropbox.

Självklart vet du att det går Amazons kraftigt anpassade version av Android. Men du behöver inte begränsa dig till att bara använda den som en underhållningsenhet. Om du gillar att tinker med dina enheter, kolla in vår guide om hur du slår Kindle Fire HD på den enkla vägen. Om du rotar tabletten, är ett av de steg du behöver göra först att aktivera USB-felsökning.

Din surfplatta är knuten till ditt Amazon-konto (med kreditkort) så att du enkelt kan köpa innehåll från tjänsten. För att säkerställa att den och dina andra känsliga data är skyddade, aktivera definitivt ett Låsskärmslösenord.

Medan det är tänkt att användas som en mediaförbrukningsenhet, kan du fortfarande vara produktiv på din Kindle Fire. För att hålla reda på vad som händer mellan episoder av Game of Thrones, sätt upp ditt e-postkonto på det.

Amazon kan subventionera kostnaden för elden genom att visa fullständiga annonser på låsskärmen och textannonser inom enhetens gränssnitt. Jag antar att jag aldrig hittade dem för irriterande, och jag kunde faktiskt hitta några bra erbjudanden. Men om du inte är en fan, avaktivera du bara låsskärmen och textannonserna. Tänk på att det kommer att kosta dig en engångsavgift på $ 15.

Elden gör det enkelt att strömma och ladda ner videor, musik och andra medier, men ibland vill du lyssna på det du redan äger. Så här lägger du till musikfiler från datorn. Du kan också lägga till egna videor till den.

Om du vill vara mer produktiv och tangentbordet på skärmen inte räcker, anslut ett Bluetooth-tangentbord för snabbare skrivning.

Amazon slog en affär med Microsoft och gjorde standard sökmotorn Bing i Silk-webbläsaren. Men det är lätt att få din Google tillbaka som standardsökning.

Om du vill sälja eller regisera din Fire HD, se till att radera allt och återställ det till fabriksinställningar.

Och om du behöver ännu mer om den här smutsiga tabletten, gå över till vårt arkiv av Kindle Fire-artiklar, täcker vi både de första gen- och HD-modellerna.