Mobile World Congress 2013 Enhetshöjdpunkter

Mobile World Congress 2013 var lika stor som den alltid är, och den var full av intressanta produkter. Jag var där förra veckan och här är en lista över vad jag tyckte mest lovande och intressant.

HTC-ett

Jag var väldigt glad att få chansen att spela med HTCs nya flaggskepp, även om det bara var några minuter. Och låt mig berätta för dig, företaget har verkligen det rätt den här gången. Bortsett från den stora designen är den här saken också en speciell beast. Den har en quad-core 1, 7 GHz CPU, 2 GB DDR2-minne och mycket mer, inklusive Android Jelly Bean.

Bortsett från det har den en fantastisk 4, 7-tums full HD, 468 ppi pekskärm. Det är faktiskt lik den i J Butterfly. Och Ultrapixel-kameran tog skott extremt snabbt. Jag ser fram emot att prova ut mer i framtiden.

Ubuntu

Ubuntu har äntligen en tablett- och smartphoneversion. Jag såg en presentation och de stora idéerna finns där, det är säkert. Plus, det ser bra ut.

I själva verket kan du redan installera en förhandsgranskning av Ubuntu på din Nexus 7, men med tanke på att det finns chans att du kan tegla enheten, skulle jag avstå från att göra det nu, om du inte är en riktig entusiast.

Bra som det kan se, jag är inte riktigt säker på att det finns en marknad för den, med Android och iOS över hela marknaden. Å andra sidan har främlingar saker hänt och inte många människor gav Android många chanser för fem år sedan.

Sony Xperia Z Tablet och smartphone

Sony främjade dessa två produkter ganska lite vid årets Mobile World Congress, och jag måste erkänna att det med rätta gjorde det.

Båda är vattentäta, har en snygg, snygg design och fina skärmar. Smartphone har en Full HD 5 tums skärm, och använder en fyrkärnig 1, 5 GHz CPU. Medan tabletten (även Full HD) har en 10, 1 tums skärm och en fyrhjuls-CPU, också.

Det mest imponerande med dem båda är förmodligen skärmarna. Den nya Mobile Bravia Engine 2 gör ett bra jobb för att visa kvalitetsbilder. Och Sonys ikoner och gränssnitt ser också väldigt elegant ut.

Asus Padfone Infinity

Den senaste medlemmen i Padfone-sortimentet är en som kan göra mycket intressanta saker. Visas i en presshändelse som till och med hade en tekniker av olika slag, är den nya Padfone lika full HD som sina konkurrenter.

Smartphone har en 5-tums Full HD-skärm och den senaste Quad-core Qualcomm CPU, på 1, 7 GHz. Det kör Android 4.2 och har också en 13 megapixel kamera. Stationen - nämligen skärmen som gör den till en 10, 1 tablett, är också Full HD.

Det kostar runt 1000 Euro (ca 1300 USD), inklusive stationen.

LG Optimus G Pro

Optimus G Pro är en av de mest intressanta enheterna på mässan i Barcelona, ​​och det är verkligen vad du kan kalla en phablet. Den har en 5, 5 tums skärm (440 ppi) och det är självklart en Full HD-en. Jag var ganska imponerad av displayen. Det är mycket ljust och färgerna ser naturligt ut på det.

Kameraet har också en annan groovy funktion - du kan ta bilder med både bak- och frontkamera samtidigt, vilket visar din reaktion på något du tittar på.

Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung tog med sig den senaste medlemmen av sin Noter-linje till Mobile World Congress. Tabletten kan också användas som mobiltelefon - men jag skulle använda ett headset om jag var du.

Den har en 8-tums skärm - 1280 x 800 när det gäller upplösning och många extra funktioner till S-Pen. Hovla pennan över kategorier i Flipboard kommer att visa rubriker utan att behöva komma åt en kategori. Det kan fortfarande användas för att markera och klippa viktiga saker och enkelt ta anteckningar.

CPU: n är en quad-core 1.6 GHz en och jag tyckte om användningsfrekvensen mycket. Samsung har inkluderat några intressanta appar, som en groovy Virtual Human Body app. Designen liknar Galaxy S3, och jag måste erkänna att det är jättekul att använda.

Medan det visades mycket mer på Mobile World Congress 2013, och det här är bara några av de snygga enheterna jag såg på årets evenemang.

Hur är det med dig? Låt oss veta vad du såg ut av MWC i år som du förväntar dig mest!