Så här extraherar du ljud från videofiler med Windows Movie Maker

Ibland kan du ha en konsertvideo eller en flick med ett riktigt bra soundtrack, och allt du vill är ljudet från det. På Windows kan du använda det kostnadsfria verktyget, Movie Maker, för att extrahera ljudet och spara som en MP4 / AAC-fil.

Movie Maker

Om du inte redan har det, ladda ner och installera Photo Gallery och Movie Maker. Båda programmen måste installeras tillsammans eftersom de delar flera av samma funktioner. De två är en del av Windows Live Essentials 2012-serien med gratis programvaruverktyg från Microsoft.

Öppna Movie Maker och klicka på Lägg till video och foton och bläddra till platsen för videofilen du vill hämta ljudet från.

När videon laddas in i Movie Maker (det kan ta flera minuter för stora filer) klickar du på Arkiv> Spara film och rullar hela vägen ner och klickar bara på Endast ljud.

Ge din ljudfil ett namn, och det sparas som MP4 / AAC som standard. Men du kan också spara den som en WMA-fil, men MP4 är mer standardformat som spelas på de flesta Android, iPhone och andra mobila enheter.

Du får se framstegen när omvandlingen sker. Mängden tid varierar beroende på videoens storlek och längd.

Framgång! När det är klart har du möjlighet att spela upp musiken direkt eller öppna mappens plats och flytta filen där du behöver den.

Du kan göra detta med flera olika videofiltyper som MOV, MV4, WMV, AVI och MPG. Det finns inget stöd för FLV-filer, vilket skulle vara välkommet. Särskilt om du har många videor hämtade från YouTube i FLV-format.