Ser någon det här problemet? [Utläggning]

Under de senaste månaderna har jag varit ganska tyst om de senaste uppdateringarna från Google. Om du inte har hållit på, lämnade Google i april en ganska stor uppdatering till sin sökalgoritm där de bland annat började använda feedback från konsumenterna i deras sökresultat. Sammantaget var det bra nyheter för dem som använde Google, eftersom det var ett starkt försök från Google att utplåna innehåll och spamfarmar från sökresultaten. Tyvärr har dock för många legitima webbplatser (inklusive ) förändringarna haft en ganska stor negativ inverkan på organisk söktrafik.

Med andra ord, efter den 11 april uppdaterade kodnamnet: Panda, här på upplevde vi en trafikminskning på cirka 40%. Självklart har jag jobbat hårt för att ta reda på hur man kan förbättra de senaste 30 dagarna och jag är glad att säga att vi har återhämtat sig väsentligt genom att göra några tweaks här och där men i kväll bestämde jag mig för att göra ytterligare testning och då upptäckte jag att Google-sökresultatet fortfarande är lite skönt eftersom de fortfarande rankar webbplatser som stjäl repostera vårt innehåll ord för ord ovanför våra ursprungliga inlägg.

Odd är det inte ....

Hur får det mig att känna? Tja, vad behöver man säga? Det är bara så det är. Inget behov av att freak out om det ( även om det är fruktansvärt irriterande ). Jag vet att Google försöker sitt bästa för att få skräp på internet och trots allt är Google ett företag som alla andra. Google Sök är inte en offentlig tjänst så jag har verkligen inga förväntningar från dem. Om de vill skruva runt med sina sökalgoritmer, super! Om de vill justera sökresultaten för att trampa trafik till webbplatser som ger in flest Adsense-intäkter, bra! Det är ett företag och som alla företag, de är i affärer för att tjäna pengar, inte ge en offentlig tjänst till människor som jag.

Så, snarare än Rant-and-Rave om det och kräva att Google åtgärdar något som kan eller inte kan brytas, kommer jag inte att oroa mig för det. Jag ska bara fortsätta göra det vi gör bäst här på : Skapa original, super groovy innehåll för våra fantastiska läsare!

Jag är övertygad om att Google över tiden kommer att få saker att räkna ut och våra trafiknivåer kommer att återgå till de tillväxtnivåer vi har upplevt under de senaste åren. En bra affärsman kommer aldrig att lägga alla sina ägg i en korg så det här är en bra påminnelse för alla. Vår framtida trafik kan komma från Google, Bing, Reddit, Stumbleupon eller kanske Facebook ??? Åh nej ... sa jag faktiskt hur du tar bort ditt facebook-konto? Uh oh .. Inget som att bita i handen som matar dig! ;)

Hur som helst, så det har varit en fantastisk resa de senaste 4 åren och jag har inga planer på att gå någonstans eftersom jag älskar vad jag gör och skriver GroovyPosts! Så håll dig uppdaterad för några snygga meddelanden inom kort och tack för allt ditt stöd!

Okej, fick det av mitt bröst ... Vi kommer nu tillbaka till vår normala programmering!