Här är fem av de bästa filhanterarna för Android

Android har en stor fördel gentemot iOS och Windows Phone på grund av dess öppna operativsystem, och tillåter användare att komma åt telefonen som en masslagringsenhet. Detta gör överföring av filer mycket enklare, och rotade användare får till och med tillgång till centrala systemfiler. Men det skulle inte vara en stor fördel att få tillgång till masslagring om du inte hade rätt program för att fullt ut kunna utnyttja den här funktionen. Här är en lista över våra Android-filhanterare.

OI Filhanterare

OI File Manager är en snygg app du är förmodligen bekant med om du har använt någon CyanogenMod 2.3.7 ROM. Den kom förinstallerad med de flesta ROM och blev till och med känd som "stock file manager" bland modding och rooting community. Vad som är bra med den här filhanteraren är enkelheten. Nej, till skillnad från andra filhanterare hittar du inte sofistikerade funktioner, enklickdelning och andra godsaker, men ibland är kopiering klistra allt du behöver. Med en liten storlek (under 1 MB) och lätt design går denna app smidigt på alla Android-enheter och garanterar stabilitet och kompatibilitet.

X-Plore File Manager

Här är en filhanterare som du inte får missa av. X-Plore har ett bra dual-directory-gränssnitt, så att du kan kopiera och klistra in objekt mellan två mappar genom att dra åt vänster och höger. Andra godisar inkluderar Wi-Fi, SSH och FTP filöverföring, såväl som root access via Superuser. Men vad jag mest tycker om X-Plore är de inbyggda tittarna för text, video och bilder. Istället för att bli frågad vilken app du vill använda när du surfar på olika mediefiler, kan X-Plore använda sina inbyggda medieapp för att påskynda och förenkla din surfning. Åh, och nämnde jag att du har möjlighet att använda en mörk UI-hud också?

Dual File Manager XT

För mig är detta en av de bästa filhanterare där ute, även fram till idag. Dual FM XT implementerar - du gissade det - en dubbel katalog UI, snarare som den i X-Plore. Och medan dess ganska fuliga gränssnitt fortfarande buggar mig, är den verkliga vinnaren här möjligheten att skapa och pakka ut lösenordsskyddade ZIP-filer med olika typer av kryptering. Du kommer bli förvånad över bristen på appar som stöder den här funktionen. Dual FM XT är en av de få appsna på Google Play som har denna förmåga som ofta förbises. Den rena möjligheten att kunna zip upp hundratals bilder och ladda upp dem till Dropbox som en enda fil är en enorm bonus för mig. Appen är helt gratis, men om du vill bli av med de irriterande annonserna längst ner måste du betala $ 2 för den.
En annan sak som är värt att nämna här är hur gammal den här appen är. Jag först upptäckte för ungefär 3 år sedan på en av mina första HTC Android-enheter. Det är fantastiskt att tro att en app så gammal som den här har åldrats så bra och fortsätter att få positiva recensioner, men det är också ganska nedslående att det knappast finns några nya "moderna användargränssnitt" -appar som fungerar så bra med lösenordsskyddade ZIP-filer.

Astro File Manager

Astro är ännu en filhanterare som syftar till att ersätta alla dina individuella molnapp genom att ge dig tillgång till dem från ett ställe. Den moderna gränssnittet från skärmkanten är verkligen roligt och den extra bonusen att tweaking utseendet med en hel del användbara alternativ är definitivt ett plus. Kanske är min favoritfunktion om den här chefen filtreringen. Om du letar efter filer av en viss typ eller ett format väntar filteralternativet längst upp till vänster på skärmen. Astro är som helhet en riktigt bra webbläsare, som tyvärr kommer att visa några ganska irriterande annonser längst ner på skärmen, om du inte betalar dem $ 3, 99 för Pro-versionen.

ES File Explorer

Du har nog redan sett vår artikel om att använda flera Dropbox-konton med ES File Explorer på Android. Men ES kan göra ännu mer. Med massor av användbara verktyg som en inbyggd apphanterare och SD-kortanalytiker. Det finns också funktioner som vi inte är helt säkra på att använda, som gester och en android start-manager. Liksom Dual File Manager XT kan den också skapa och pakka ut lösenordsskyddade arkiv, även om det tenderar att krascha när du packar upp större filer (åtminstone för mig). Om du kan förbise det då är det säkert att säga att du hittar allt annat om ES för att vara i nivå med dina förväntningar. Cloud Sync-hastigheter är ett par hundra KB snabbare än andra appar och root explorer lider inte av problem med SuperUser-åtkomst som andra appar får från tid till annan.

Domen

Dessa är bara fem av de hundratals ledare som finns där ute. Medan vi tycker att de är bäst, har alla olika behov, så tveka inte att titta utanför dessa fem alternativ också. Vad är din nuvarande android filhanterare och hur ofta använder du den? Starta konversationen ner i kommentarerna.