Microsofts nya OneDrive lagringspolicy straffar alla användare för ett problem som det skapats

Microsoft meddelade i veckan att det förändrar lagringsplanerna för alla över hela linjen och inte till det bättre. Om du inte har hört, publicerade Microsoft en artikel om The OneDrive Blog som innehåller ändringar i lagringsplanerna för OneDrive.

Microsoft dödar OneDrive Unlimited Storage och mer

Jag kommer bara dyka rätt in i vad som händer för dem som inte har lärt sig om den nya OneDrive-politiken. Ändringarna inkluderar följande:

  • Vi planerar inte längre att erbjuda obegränsad lagring till Office 365 Home, Personal eller University abonnenter. Från och med nu kommer dessa abonnemang att innehålla 1 TB OneDrive-lagring.
  • 100 GB och 200 GB betalade planer går bort som ett alternativ för nya användare och kommer att ersättas med en 50 GB plan för $ 1, 99 per månad i början av 2016.
  • Gratis OneDrive-lagring minskar från 15 GB till 5 GB för alla användare, nuvarande och nya. 15 GB lagringsbonus för kamera rullar också ut. Dessa förändringar börjar börja rulla ut i början av 2016.

Vi gör följande steg för att göra övergången så enkel som möjligt för kunderna:

  • Om du är en Office 365-konsumentabonnent och har lagrat över 1 TB, kommer du att bli underrättad om denna ändring och kommer att kunna behålla ditt ökade lager i minst 12 månader.
  • Om du är en Office 365-konsumentabonnent och upptäcker att Office 365 inte längre tillgodoser dina behov kommer du att få ett programpris. För att läsa mer, besök FAQ.
  • Om du använder mer än 5 GB ledigt lagringsutrymme har du tillgång till alla filer i minst 12 månader efter att ändringarna trätt i kraft i början av 2016. Dessutom kan du lösa in ett gratis ettårigt Office 365 Personal prenumeration (kreditkort krävs), som inkluderar 1 TB i OneDrive-lagring.
  • Nuvarande kunder av fristående OneDrive-lagringsplaner (t.ex. en 100 eller 200 GB-planer) påverkas inte av dessa ändringar.

Straffar alla för några få handlingar?

Microsoft meddelade obegränsad lagring för abonnenter av vissa Office 365-planer. Tja, om du gör det, vad tror du att ska hända? Många användare kommer att ta upp dig rätt?

Microsoft fortsätter sin förklaring på samma post:

Sedan vi började rulla ut obegränsat molnlager till Office 365-konsumentabonnenter, har ett litet antal användare säkerhetskopierat många datorer och lagrade hela filminsamlingar och DVR-inspelningar. I vissa fall översteg detta 75 TB per användare eller 14.000 gånger genomsnittet.

Så Microsoft säger att några användare har "missbrukat" erbjudandet genom att ladda upp enorma digitala mediesamlingar. Om du säger "obegränsad lagring" ser jag inte hur det anses missbruk.

Men låt oss säga för argumentets skull att det är missbruk. Varför blir alla Microsoft-användare straffade över hela linjen?

Personligen har jag ingenstans nära 1 TB data i min OneDrive, och de flesta användare kommer nog aldrig att nå det beloppet. Det finns dock de som faktiskt gynnats av lagringen. Jag läste en artikel om detta av Gregg Keizer på ComputerWorld, och han citerar en användare som säger "Jag gör videoredigeringar för arbete. Jag tar max 3TB online. Det här är extremt dåligt för mig. "

Det är bara ett exempel, men jag är säker på att det finns mycket mer där ute som dra nytta av det generösa lagringsutrymmet att faktiskt få jobbet gjort.

En annan intressant punkt på allt detta är att Microsoft låter dig ladda upp din musiksamling till OneDrive för uppspelning via Groove Music - utan kostnad. Att tillåta det naturligtvis inbjuder folk att ladda upp sina samlingar och några av oss har enorma samlingar av CD-skivor som rippas till ett förlustfritt format som FLAC som stöds nu i Windows 10.

Företaget stöder också på sin kostnadsfria OneDrive-lagringstilldelning. Tidigare omfattade vi hur nya användare skulle få 15 GB ledigt lagringsutrymme vilket är något som verkligen sätter OneDrive ifrån varandra.

Jag skrev också att med denna mängd utrymme är det fördelaktigt att ställa in alla dina mobila enheter för att automatiskt säkerhetskopiera dina foton till OneDrive. Det var bra incitament för nya människor att välja OneDrive över en konkurrent som Google, Apple eller Dropbox.

Microsofts svar på några användare som använder nöden för att ladda upp massor av innehåll till OneDrive är löjligt och straffar oss alla för några få handlingar. Denna knee-jerk reaktion av att försöka lösa ett problem som företaget skapade är ganska nedslående.

För de av er som använder OneDrive-lagringsutrymme av legitima skäl och kommer att påverkas negativt av denna nya policy, se till att läsa OneDrive Changes FAQ om alternativen du har.

Vad tar du med i det här problemet? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta din åsikt!