Windows 10 Cortana: Skapa tid, platsbaserade påminnelser

Sedan introduktionen av Cortana på Windows Phone har användarna kunnat utnyttja den för att utföra uppgifter som att skapa påminnelser. Med utgåvan av Windows 10 får skrivbordet OS att inse en sådan funktionalitet för första gången. I den här artikeln tar vi en titt på hur snabbt och enkelt det är att skapa både tid och platsbaserade påminnelser med hjälp av röst- eller textinmatning.

En annan bra sak, när du skapar påminnelser på datorn, så länge du är inloggad på ditt Microsoft-konto på din Windows Phone, kan du också få dem utlösas där. Cortana kan göra detta genom att samla information som din plats, historia, kontakter, röstinmatning, Bing-frågor, kalenderdata, kommunikationshistorik från meddelanden, appar och annan information på din dator.

Skapa tids- eller platspåminnelser i Cortana

Saker du bör veta och göra innan du skapar påminnelsen:

  • Se till att du har tillgång till Internet, Cortana fungerar inte utan det (om du inte visste det nu).
  • Platstjänster måste sättas på ( Inställningar> Sekretess> Plats ).
  • Se till att meddelanden är aktiverade för påminnelser också.
  • Du kan använda antingen röst eller tangentbordsinmatning för att skapa dina påminnelser.

För att börja, se till att du har funktionen Hey Cortana aktiverad. Säg sedan påminnelsen du behöver, till exempel säg: Hej Cortana Jag behöver trädgårdsredskap i morgon .

När du är klar kommer Cortana att börja processen att snabbt transkribera din förfrågan till mänsklig läsbar information. Cortana låter dig granska din påminnelse. Cortana är intelligent nog att fråga dig vid vilken tidpunkt du vill bli påminnad om du inte lämnade den. När du är nöjd, kommer Cortana att fråga om det är rätt, helt enkelt säga "Ja", kommer Cortana att göra ett löfte att påminna dig.

Här är vad en påminnelse ser ut.

Skapa en textbaserad post är lika enkelt, skriv det bara i Cortana och välj Ange påminnelse.

Granska dina påminnelser

Du kan hantera dina påminnelser från Cortans påminnelseflik (glödlampa). Här får du se alla påminnelser som du kan sortera efter tid, plats och personer. Avslutade påminnelser representeras av ett fält bredvid dess ikon. Du kan även ta bort färdiga påminnelser själv.

Här är ett exempel på en lokaliserad påminnelse.

Jag blev positivt överraskad av hur snabbt och enkelt det är att använda Cortana för att utföra sådana enkla uppgifter. Cortana är definitivt en av Windows 10 bästa funktioner värt att kolla.