8mm Vintage Camera - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är videoredigeringsprogrammet 8mm Vintage Camera. Normalt är det $ 2, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdagen den 7 september. Observera att iPad- och iPhone-versionerna är separata, så du vill köpa båda.

Vad är det?

Tänk på filtren i Instagram och Snapchat, men applicera den på video. Appen fångar upp video och låter dig göra det ser vintage ut. Vad som är gammalt är bokstavligen nytt igen. Det laddar också videor som redan finns på din enhet.

Beroende på vilken era du vill inkludera är 1920, Noir, 60s, 70s, Sakura, XPro, Siena, Pela, Indigo, Tuscan och Two-Color. Som ett barn på 70-talet kan jag bekräfta att 70-talet ser realistiskt ut. Köp i appen kan du lägga till fler teman.

Om de snedställda färgerna inte räcker, låter appen lägga in en "jitter" för att få rammen att skaka. Det låter dig även lägga till ljudet på en projektor.

Vem är det bra för?

De av oss som kommer ihåg vad en filmprojektor var kan återuppleva de gamla dagarna av videon. Användare som växte upp i den digitala generationen kommer att lära sig hur långt vi har kommit för att fånga den sanna världen. De hoppar och brister i äldre utrustning gav karaktär till våra minnen.

Barn kommer att älska att leka med hur snabbt världen förändras när du växlar till svartvitt. Jag ser fram emot att svara på frågan "Var färger verkligen här på 70-talet?"

Varför valde Apple det?

Den slående egenskapen på 8mm är skeuomorfismen: ändra videon är precis som det var "i gamla dagar". Knapparna och rattarna är vettiga och skapar temat. Den här appen har funnits sedan 2010 utan många förändringar, så jag tror att Apple ville dra det från arkiven och påminna om att det är en cool app.

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp en piddly 22mb och kräver iOS 8.0. De minimala kraven gör det bra att lämna ner en äldre telefon till ett barn att leka med, var noga med att få ett bra fall för det. Självklart kan den skapade videon ta upp utrymme här.