Microsoft rullar ut Windows 10 Creators Update Insider Build 15046

Microsoft har idag utarbetat den senaste Windows 10 Insider-förhandsvisningen, Build 15046, för Insiders i Fast-ringen. Detta kommer på klackarna av Build 15042 som släpptes förra fredagen. Den senaste versionen lägger till lite "passform och finish " till användargränssnittet. Den innehåller också en stor lista över andra ändringar, förbättringar och korrigeringar under huven.

Windows 10 Creators Update Insider Bygg 15046

Cortanas färgfält har ändrats tillbaka till den ursprungliga färgen den hade innan laget började experimentera med det. Microsofts Dona Sarkar skriver, "Du hade en hel del åsikter om detta ämne och vi har älskat den entusiastiska feedbacken som kommer in! Vi avslutade vårt experiment med färgen på Cortanas hem på aktivitetsfältet och för nu är det tillbaka till färgen det var förut. "

Också, kom ihåg om du inte bryr dig om Cortana på aktivitetsfältet kan du ta bort den och även ta tillbaka den gamla skolan Snabbstart-menyn också.

Förbättringar av Windows Defender inkluderar en tilläggsikonen i meddelandefältet på aktivitetsfältet för att snabbt se din skyddsstatus och starta appen. Windows Defender Security Center kan nu startas från appen Inställningar och App- och webbläsarsidan är nu funktionell.

Plocka upp var du slutade i Cortana kommer nu proaktivt visa apps, filer och webbplatser från Microsoft Edge. Innan den bara visade webbplatser från Edge i Action Center. Observera att den här funktionen för närvarande endast är tillgänglig i USA

Program Installation Control ger möjlighet att kontrollera vilken typ av appar som kan installeras till datorn. Det är en ny inställning som gör det möjligt att blockera användare från att installera traditionella WIN32-stationära appar. Vi omfattade detta när det upptäcktes i bygg 15042 i vår artikel: Uppdatering av Windows 10-skapare får nya inställningar för installation av skrivbordsprogram.

Förbättrade översättningar finns tillgängliga för icke-engelska språk. Du bör se fler förbättringar av översättningar i Out-of-Box-Experience (OOBE) och hela systemet. Företaget uppmanar testare att påpeka några skarpa problem via Feedback-navet.

För att fånga den här senaste byggnaden, se till att du befinner dig i Insiderprogrammets Snabba ring och gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update. Naturligtvis, som det är fallet med alla förhandsgranskningar, kommer en omstart av ditt system att krävas.

Det finns en omfattande lista med andra mindre förbättringar och kända problem för den här förhandsgranskningen. Du kan läsa hela listan med förbättringar, buggfixar och kända problem på Microsoft Blog.