Microsoft släpper ut nya Windows 10 Update Build

Den här veckan meddelade Microsoft på sin Blogging Windows-webbplats att det rullar ut en ny byggnad av Windows 10 Technical Preview. Företaget har denna byggnad (9860) har över 7.000 förbättringar och korrigeringar jämfört med byggnad (9841), och en av funktionerna tar en sida från Windows Phone 8.1.

Vad som för närvarande är den mest anmärkningsvärda inbyggda funktionen är tillägget till ett nytt anmälningscenter som Microsoft kallar Action Center. Det ger dig grundläggande meddelanden från systemprogram, nya e-postmeddelanden, Facebook-inlägg, Skype-kontakter och mycket mer.

Nya Windows 10-funktioner

Enligt posten av Gabe Aul:

"Med detta bygger vi" Action Center "från Windows Phone till datorn som platsen där du kan se och följa upp alla handlingsbara saker. Denna byggnad är ENDAST fokuserad på att möjliggöra grundläggande meddelanden - snabba åtgärder och renare användargränssnitt kommer senare. "

Så här ser Action Center på Windows Phone 8.1 ut. Du kan komma åt det här genom att sippra från toppen av skärmen ner, precis som du gör på iOS eller Android. Det ger inte bara meddelanden, men det låter dig slå på eller av funktioner som Bluetooth och Wi-Fi. I Inställningar kan du också byta ut vilka åtgärder och meddelanden som visas. Men det ser ut att vi måste vänta ett tag tills mer komplexa alternativ läggs till i Windows 10-versionen.

En annan funktion att notera är för oss med flera skärmuppsättningar. Det är möjligheten att enkelt flytta appar från en skärm till en annan genom att använda tangentbordsgenvägen: Windows-tangent + Skift +.

Och den andra funktionen som lagts till på grund av användarens återkoppling är animering för att byta stationära datorer. Vi täckte tillägget av virtuella skrivbord i Windows 10 Tech Preview, och något som användaren har begärt är att lägga till en animering för att göra det mer uppenbart när man byter från ett skrivbord till en annan.

Jag har testat detta och för att vara ärlig ser jag ingen skillnad. Antingen fungerar det inte med min config eller det är så subtilt av en förändring att det är svårt att se det.

Installera den nya Windows 10 Build

Installera byggnaden är intressant eftersom det är mer än bara en enkel Windows-uppdatering. Först kommer det ta ett tag att ladda ner och installera eftersom det ligger mellan 2 eller 2, 74 GB i storlek beroende på vilken version du hämtar.

För att hitta det går du till PC-inställningar> Uppdatering och återställning> Förhandsgranska Bygg och ladda ner det.

En omstart kommer att krävas för att slutföra den nya byggnadens installation och jag hittade denna intressanta skärm som låter dig välja när datorn ska startas om.

Efter omstart kommer datorn att starta om några gånger och det kommer att se ut som om det går igenom en ny installationsinstallation.

Innan du lägger på och går vilse i den här nya versionen, bör jag nämna att med den här byggnaden har du nu möjlighet att få uppdateringar snabbare. Gå till PC-inställningar> Uppdatering och återställning> Förhandsgranska byggnader och ange nedrullningen till Snabb för att aktivera uppdateringar snabbare. Som standard är alla inställda till Slow, men du kan bara göra flipen till Fast. Kom bara ihåg, att välja snabbt kan innebära att du kommer att uppleva fler buggar. Med detta sagt, vad är syftet att testa Windows 10 om du inte ser den senaste koden?

Framåtbundet

Personligen har jag inte haft mycket tid att gräva i den här nya byggnaden än att få skärmdumparna för den här artikeln. Som sagt har jag redan sett några mindre förbättringar som jag gillar. Till exempel kan jag fästa mina skrivbordsskärmar med musen. Det fungerade inte tidigare på mitt system av någon anledning. Även om Microsoft använder 7000 nya ändringar, kommer många av dem att vara under huven och mindre uppdateringar som vi alla bör märka när vi fortsätter att använda den tekniska förhandsvisningen och fortsätta resan.

Alla vi Microsoft-entusiaster är på resa med den här, och om du vill komma in i mer djupgående konversationer om utvecklingen av Windows 10, se till och gå med i vårt Windows 10 Forum - det är gratis att gå med och vi välkomnar alla!