Windows 10 Tips: Öka din markörs tjocklek

Eftersom datorer fortsätter att få en ökad skärmupplösning blir vissa objekt i användargränssnittet svårare att se. Särskilt för de som används med minskande syn och med hjälp av Microsoft Office eller blogging. Ibland kan det vara svårt att hitta var markören är i ett dokument eller kalkylblad.

För att åtgärda problemet kan du göra en ökning av markörens tjocklek. Här hittar du inställningen och hjälper dig att göra markören lättare att se.

Öka markörens tjocklek i Windows 10

Öppna appen Inställningar ( Windows-tangent + I ) och gå till Ease of Access> Övriga alternativ . Nu i avsnittet Visual Options längst ner hittar du en reglage för markörtjocklek. Bara skjut det högre eller lägre för att få det där du gillar det. Du kan flytta den mellan 1 hela vägen upp till 20.

Här är några exempel på hur markören kommer att se ut. Först ställs i skottet under markören till standardstorleken i ett Word-dokument.

I bilden nedan ökade jag tjockleken upp till 10. Som du kan se är det mycket lättare att se och lokalisera markören.

Markören kommer inte bara att vara större i dokument heller. Det blir den ökade tjockleken du valde över hela operativsystemet.