Så här skickar du textmeddelanden med tal-till-text på Android-telefoner

När du kör längs vägen är det aldrig lätt, säkert eller lagligt att svara på ett textmeddelande. På Android kan du skriva textmeddelanden med hjälp av tal-till-text och röstigenkänningen är överraskande noggrann.

För vissa kan den här funktionen tyckas grundläggande, men att vara en första gången Android, det tog ungefär en vecka innan jag hittade den på min telefon, så den här snabba guiden borde ta gissningsarbetet ( och visa en snygg Android-funktion på samma sätt tid ).

Hittills har jag testat den här funktionen med Google Voice, Google Talk och den inbyggda Messaging-appen som levereras med Android-telefoner. Använd det som du föredrar!

Så textmeddelande på Android Hands-Free

Steg 1 - Öppna din Messaging App

I din meddelandeprogram klickar du på fältet Skriv ut och SWYPE-tangentbordet ska visas. Längst ner till höger på tangentbordet Tryckmikrofonikonen

Detta fungerar också på samma sätt för att fylla i kontaktfältet !

Steg 2 - Tala!

En ny liten låda ska visas märkt Speak Now . Det är allt du behöver göra! Säg bara vad du vill skriva, och Android kommer att gå till jobbet.

Observera att om du vill skriva in skiljetecken måste du bokstavligen säga varje skiljetecken. I fråga om en period, säg "Period" och så vidare.

Exempel: Att skriva - rymdnål, Seattle Washington - bokstavligen säga

"Space needle komma Seattle"

Steg 3 - Bekräfta och skicka

Kontrollera att ditt meddelande har skrivits in korrekt och tryck sedan på knappen Skicka .

Slutsats

Skicka handsfree-meddelanden är en mycket groovy funktion som ingår gratis på Android-operativsystemet. Varför slutar du med textmeddelanden ?! Den här funktionen fungerar i nästan alla fält där du kan skriva in text. Så länge som mikrofonknappen visas på tangentbordet bör du vara bra att gå.