Microsoft publicerar slutanmälan om kostnadsfri uppgradering av erbjudande för Windows 10

Microsoft ger den en sista jab, hoppas att användarna kör äldre versioner av Windows; Hoppa på gratisuppgraderingstilbudet till Windows 10 innan det slutar den här månaden. En ny anmälan släpptes nyligen och påminde användarna. Uppgraderingen slutar den 29 juli . Användare har möjlighet att välja bort genom att bara klicka på knappen Minns mig senare.

Microsoft påminnande användare Windows 10 gratis uppgradering slutar snart

Under de senaste sex månaderna har Microsoft varit på ett aggressivt sätt för att få alla system som kör Windows 7 eller Windows 8.1 att uppgradera. Hittills har företaget skapat mer kontroverser. Microsoft har anklagats för att tvinga uppdateringen att installeras utan användarbehörighet. Problemet blev så utbrett att en stugaindustri av tredje part verktyg har skapats för att blockera den kostnadsfria uppgraderingen. Senast en användare lämnat in en process mot företaget och vann framgångsrikt en $ 10.000 bosättning för skador som orsakats av den kostnadsfria uppgraderingen.

Den här anmälan är en påminnelse om att fria uppgraderingsförslaget för Windows 10 slutar den 29 juli 2016. Microsoft rekommenderar att du uppgraderar till Windows 10 innan erbjudandet upphör. Du kan välja att uppgradera direkt från meddelandet, avvisa anmälan permanent, eller välj påminnelse senare. Källa

Jag tycker att Microsoft kunde hitta gemensam grund genom att låta användare uppgradera när de ville ha det. Ett alternativ att reservera uppgraderingen genom att välja att ladda ner i bakgrunden över tiden, då låter användaren uppgradera i sin fritid skulle ha varit en bättre kompromiss. Även för användare som har valt att ta erbjudandet har erfarenheten varit en hit eller miss. Det finns rapporter om uppgraderingsassistenten nedladdning av nästan 30 GB data i bakgrunden eller uppgraderingen misslyckas någon gång under installationen.

Microsoft sa nyligen att Windows 10 nu är installerat på 350 miljoner system över hela världen. Den olyckliga verkligheten är, många användare kom och sparkade och skrek. Bortsett från dessa hickar har Windows 10 raffinerats enormt sedan dess debut i slutet av juli 2015. Det är olyckligt många användare som har varit tveksamma att uppgradera kommer att sakna den kommande årsdagen uppdateringen, som innehåller betydande förbättringar och funktioner. För användare som fortfarande står på staketet ber jag dig att ompröva seriöst att hoppa över uppgraderingen på grund av de senaste månaderna. Årsuppdateringen baserad på mina erfarenheter är vad Windows 10 borde ha varit från början. Det skulle vara synd för så många att sakna det.