Så här använder du Facebook Spara-funktionen

Facebook Save-funktionen liknar Pocket, men bara för innehåll på det populära sociala nätverket, och det låter dig enkelt spara länkar, platser, musik, böcker, filmer och TV-program som du enkelt kan hämta senare. Funktionen är tillgänglig för användare av webbversionen samt Android och iOS.

Facebook Spara

När du hittar en historia som du tycker är intressant i ditt flöde på den stationära versionen av Facebook, klicka bara på den lilla pilen längst upp till höger och, i menyn som kommer att visas, spara den.

Det är väldigt lika för Android eller iOS-appen, enligt nedan.

Om du vill spara en fläktsida, t.ex. en tv-show eller musikartist på skrivbordet, klickar du på knappen Mer och hittar alternativet där.

När det gäller mobilversionen hittar du knappen högst upp på sidan.

OK, så nu har du sparat några saker. Hur hämtar du dem?

Tja, i skrivbordsversionen kan du bara klicka på "Sparade" i verktygsfältet på vänster sida av ditt nyhetsflöde. Du kan också skriva Spara i sökrutan längst upp. Det tar dig till samma ställe.

Hur som helst kommer listan upp i kategorier.

Nu, om du vill komma åt dina sparade objekt på Facebook-mobilappen, var det på iOS eller Android, klicka bara på knappen Mer - den så kallade "hamburger menyknappen" och tryck på Sparade.

Du ser att de är ganska snyggt organiserade här också.

En sak: du är den enda med tillgång till din lista över sparade objekt, så du behöver inte oroa dig för att andra ser det.