Google tillkännager flera domänstöd i Google Apps

Ett av de största problemen för företag som har "Gone Google" var det faktum att Google Apps Administration-konsolen endast tillät ett enda domännamn per Google Apps-konto. Så om ett företag hade anställda som hade olika @ company.com-e-postadresser, skulle Google Apps-systemadministratörer behöva konfigurera flera Google Apps-konton och hantera anställdas konton separat - vilket skapar öar för anställda och förstör något hopp om samarbete mellan medarbetare vem arbetar för samma företag.

Jo, Google har äntligen bestämt sig för att stoppa galenskapen genom att införa stöd för flera domäner i en ny administratörskontroll för administratörer för Google Apps-administratörer.

HUGE nyheter för både Google Apps-användare och Google eftersom Microsoft Exchange har kunnat stödja flera domäner för cirka tio år eller mer. Min gissning är denna begränsning med att Google Apps har varit ett seriöst showstopp för större företag som kanske har funderat på "Going Google."

Nu de dåliga nyheterna. Tyvärr är Google Apps Multi-Domain-stöd bara tillgängligt för Premier och Education-utgåvor av Google Apps, så de som använder den fria versionen av Google Apps är oturliga. Jag antar att Google trodde om ditt företag / ideella företag inte har> 50 användare / anställda behöver du förmodligen inte flera domäner. Personligen är jag oense. Men jag antar att du borde förvänta dig att få vad du betalar för.