Microsoft droppar priser på Surface Pro 2 innan Surface Pro 3 Release

Sedan Microsoft släppte Surface Pro 3 i år, skulle man förvänta sig att de äldre modellerna började släppa i pris, och nu är de. Microsoft har tappat priset för förra årets Surface Pro 2 och du kan spara antingen $ 100 till $ 200 beroende på enhetens lagringskapacitet.

Microsoft Surface Pro 2 prisfall

Medan det inte finns något prisfall för den nya Surface Pro 3 (tyvärr) kan du spara lite pengar om du vill få Surface Pro 2. Du kan spara mellan ett till två hundra dollar. Här är en titt på priserna mellan varje modellens lagringskapacitet.

Surface Pro 2 64 GB $ 799 (spara $ 100)
Surface Pro 2 128 GB $ 899 (spara $ 100)
Surface Pro 2 256 GB $ 1099 (spara $ 200)
Surface Pro 2 512 GB $ 1599 (spara $ 200)

Kom ihåg att dessa priser gäller för enheten och inte inkludera ett typtangentbordskåpa. Men eftersom du sparar ett par hundra, kommer det att täcka priset på tangentbordet som kostar $ 129, 99.

Företaget erbjuder också sätt att spara lite mer pengar - upp till $ 449 med Surface Pro Essentials Bundle - vilket inkluderar rabatter för typöverdrag.

Den nuvarande prisnedgången är inte den bästa av erbjudanden för tillfället, men när tiden går, borde du förvänta dig att priserna på dessa kommer att minska ytterligare. Men om du väntar för länge kan företaget vara ute av enheterna.

Men hej, det kan definitivt vara värre. Jag köpte den första Surface RT dagen den släpptes. Jag tror att jag betalade runt $ 600 eller så för det med typ tangentbordskåpan. Nu skulle jag ha tur att få $ 100 för det på eBay. Det är en bra sak, men jag använder det ändå. Det låter mig använda och testa de touch-baserade moderna användargränssnitt och appar, plus det kom med Office 2013 gratis - samma som Surface 2.

När jag tänker på varför Microsoft ger dig gratis Office 2013 gratis på Surface kör RT-versionen av Windows 8.1, men laddar för den på Pro-versionerna, får jag huvudvärk. Office 365 borde bli fri med dem alla för det första året kanske, då en rabatt på $ 79 / år jämfört med $ 99 / år för Home and Student Edition ... men jag går ut.

Lektionen här är du borde förmodligen hålla av med att köpa någon första genenhet, oavsett hur bra du tror det kan vara. Microsoft har släppt tre nya versioner av Surface Pro under de senaste 18 månaderna!

Den första vågen av Surface Pro 3 s börjar på fredagen den 20 juli.

Gå till den här länken för att börja shoppa för din nya Surface Pro 2.