Gmail for Android: Aktivera Pinch to Zoom och Swipe

Om du inte har hört än, har Gmail för Android uppdaterats för att inkludera nypa till zoom och svepa gester för Android 4.0-användare. Dessa funktioner var tidigare exklusiva för Jelly Bean-enheter - speciellt Nexus 4, Nexus 7 och Nexus 10.

Uppdateringen kanske inte är så uppenbar eftersom du måste aktivera de tillagda funktionerna på inställningssidan. Här är hur.

På din huvudsakliga Gmail-skärm, tryck på din menyknapp. Gå till Inställningar >> Allmänna inställningar .

För att aktivera e-postinnehållet för att passa din skärm medan du tillåter klämma till zoom, markera kryssrutan bredvid "Auto-fit messages".

Om du vill aktivera svepbehandlingar trycker du på Swiping Conversation List för att tilldela en åtgärd när du sveper ett meddelande. Du kan välja att antingen arkivera eller ta bort swiped-meddelanden, eller välj "Har ingen effekt" om du inte föredrar det.

När dessa är aktiverade kan du gå vidare och prova ändringarna. Knippa skärmen för att zooma in meddelanden eller svep ett meddelande till vardera sidan för att radera eller arkivera. Texten ska automatiskt förpackas för att passa din skärm, och du ska kunna zooma in HTML-bilder i e-postmeddelanden.

Uppdateringen möjliggör också att bilder och videoklipp bifogas med Gmail-appen och förhandsgranskningar av bilagor.

Om du inte har uppdaterat än, gå till Play Butik och kolla in det.