Microsoft tillkännager 40 miljoner Windows 8 Licenser sålda

Tami Reller - finansdirektör och Chief Marketing Officer i Microsofts Windows-division - meddelade att 40 miljoner Windows 8-licenser har sålts sedan den släpptes för en månad sedan.

Här är citatet från hennes presentation:

Resan börjar bara, men det gläder mig att meddela idag att vi hittills har sålt 40 miljoner Windows 8-licenser.

Sedan starten av tidigare Windows och Windows Live President, Steven Sinofsky, blev Julie Larson-Green främjad för att leda Windows Software and Hardware Engineering, och tillsammans med Tami Reller rapporterar de direkt till Microsoft CEO Steve Ballmer.

Vad är intressant är att 40 miljoner totalt är den dubbla månadsnivån för Windows 7 under de senaste tre åren, enligt en artikel av Paul Thurrott. Också, enligt ett inlägg idag i Microsofts Blogging Windows, Windows 8 överträffar Windows 7 när det gäller användaruppgraderingar.

Tänk på att majoriteten av licenserna denna månad såldes till PC-tillverkare - inte slutanvändare. Det här är fortfarande bra nyheter för företaget, och trotsar tidigare rapporter om att Windows 8-försäljningen har varit medioker.

Några i teknikpressen har redan skrivit bort Windows 8 som ett fel, men det är definitivt för tidigt att ringa. Även om den här månadens nyheter är bra för Microsoft, kanske de kommande månaderna inte är så glamorösa. Tiden får avgöra.

Kolla in ljudversionen av Tami Rellers fullständiga presentation på Credit Suisse Annual Technology Conference.

Om du är ny i Windows 8 eller osäker på hur du uppdaterar, kolla in min artikel: Får inte rädda Windows 8 - Gör det enkelt att använda.

Se även till att bokmärke vår fullständiga guide till Windows 8, vi uppdaterar den med mer bra tips och tips varje dag. Det här är en mycket spännande tid i datateknik, och det blir roligt att se hur händelser fortsätter att utvecklas.