Gör Windows 10 Preview UI Run Snabbare på äldre datorer

Jag har fått många e-postmeddelanden och pratar med personer i våra Windows 10-forum, som kör Windows 10-förhandsgranskningen på äldre hårdvara och säger att användargränssnittet är ganska trögt. För närvarande är den officiella byggnaden 10130, och här är en sak du kan försöka få det att springa fortare på din äldre dator.

Gör Windows 10 Preview Faster

Genomskinlighet är aktiverat som standard och använder mer resurser än att använda en solid bakgrund - vilket är samma som tidigare versioner av Windows.

Gå till Inställningar> Anpassning> Färger och rulla nedåt. Sedan stänger du av Starta, aktivitetsfältet och åtgärdscentret genomskinligt .

Om det inte fungerar, kom ihåg att det här fortfarande är en Preview-bygg, och den officiella versionen kommer ut den 29 juli. Förhoppningsvis kommer vi då se förbättringar med de äldre datorerna som de med Core M, Centrino eller low-end AMD-processorer.

Också, kom ihåg att dessa är minsta systemkrav för Windows 10, och som de flesta av oss vet måste minsta specifikationer fördubblas åtminstone för bästa prestanda.

  • Windows 7 SP1 eller Windows 8.1
  • 1 GHz-processor eller snabbare
  • 1 GB RAM för 32-bitars eller 2 GB RAM för 64-bitars
  • 16 GB hårddiskutrymme för 32-bitars eller 20 GB för 64-bitars
  • DirectX 9 eller senare med WDDM 1.0 grafikkort

För mer information om Windows 10, läs vår artikel: Din Windows 10-frågor besvarade. Och om du har en specifik fråga, gå med i de fria Windows 10-forumen och förhoppningsvis kommer bikersinnet att komma med svar för dig.