Kolla in Googles gruppkonversationer App Spaces

Ibland kan även de största företagen skapa saker som gör att du undrar vad de tänkte. Google, i synnerhet, är ett märkligt fall och känner till den mängd talang som arbetar på Googleplex. Företagets senaste app för iOS, Spaces, känns som ett 20% experiment som förmodligen inte borde ha lämnat labsna. Områden gör ett försök att rädda allt som finns kvar av företagets sociala nätverk. Facebook har ganska mycket vunnit den tävlingen, men ibland känner jag mig som att Google fortfarande är i förnekelse. Företaget har en frodig aptit för information och Facebook håller mycket av det under lås och nycklar i sin sociala plattform "Internet 2".

Spaces kan vara en trojansk häst som på något sätt antingen blir ett alternativ till vad Facebook har blivit mer av, en nyhetsmatare.

Använda Google Spaces för iOS

Google Spaces kräver iOS 9.0 eller senare och fungerar på iPhone, iPad och iPod Touch. Google Spaces är en gratis nedladdning för iOS från Apple iTunes Store.

Spaces är uppbyggda på flera plattformar: Google Search, YouTube och dina foton. Du kan också publicera personliga inlägg på utrymmen du skapar. Rummets koncept är att organisera innehåll till specifikt intresse. Du kan få plats för YouTube-videor av vintageteknik, dina trädgårdsfoton, dina dagliga tankar eller intressen du hittar på Internet med hjälp av Google-sökning. Du kan även blanda och matcha innehåll. Det har faktiskt några attraktiva egenskaper i hur man försöker bygga ett personligt socialt nätverk utöver plattformar som vi använder nästan varje dag.

När du har startat utrymmen väljer du eller lägger till ett konto för att börja använda appen. Ett Gmail-konto krävs naturligtvis.

Mellanslaggränssnittet består av en sökfält för sökning av befintliga utrymmen och en ny rymdplatta. Klicka på Skapa en rymdplatta för att börja. När du skapar extra mellanslag, för att börja lägga till innehåll till det, klicka på den mellersta pilknappen längst ner.

Ange ett namn för det utrymme du skapar. Du kan redigera det när som helst genom att klicka på redigeringsknappen i varje utrymme.

Det första exemplet på att använda Spaces är Googles sökmotor, som är inbyggt i appen. Du kan utföra en sökning inom appen och även bläddra i innehållet i länkar. Om du hittar något av intresse när du surfar på en webbplats klickar du på den blå cirkeln i det högra hörnet för att skicka den till det utrymme du just skapat.

Du kan lägga till kommentarer om artikeln du ska lägga till i ditt mellanslag och klicka sedan på den blå knappen för att publicera.

Det blir ganska ensamt efter ett tag, men jag tror att det är ett alternativ för Spaces. Det kan vara en aggregator bara för dig eller andra också. Varje rum erbjuder möjlighet att bjuda in en vän. Detta är inte exklusivt för Google-kontona. Till exempel kan jag använda aktiebladet i iOS för att bjuda in vänner från populära sociala nätverk som Facebook, Twitter eller Instagram eller med hjälp av grundläggande e-post.

Varje utrymme kan anpassas, klicka bara på de tre prickarna i övre högra hörnet och välj sedan från en lista med alternativ som inkluderar: Lägg till bakgrundsöverdrag, redigera namnet, stäng av dem, bjud in medlemmar eller radera utrymmet.

Att anpassa bakgrundslocket för varje utrymme är begränsat. Jag kunde inte bläddra bortom en viss punkt i mitt fotobibliotek. Kanske är det bara en bugg Google är inte medveten om, men om du tar många skärmdumpar kommer de att vara dina enda val av foton som ska användas för ditt rymdskydd. Du kan lägga till lite pizzazz genom att ändra bakgrundsfärgen på omslaget.

Utöver att lämna upp till användaren för att skapa den typ av socialt nätverk som de vill, känns Spaces som en annan idé i havet av saker som företaget föreställer sig varje dag. Den sociala nätverksarenan är ett svårt slagfält att vara med. Veteraner som Twitter försöker hålla sig relevanta med nya konkurrenter som SnapChat, vilket är extremt populärt bland tonåren. Spaces känns som att det frågar lite för mycket av användarna. Facebook och Twitter kan ta arbetet ur att bygga och hantera ett socialt nätverk, och fokuserar på det viktigaste att dela med. Den värsta delen är behovet av att bjuda in andra, jag tror att dessa dagar har länge förbi där du bjuder in vänner till ett socialt nätverk. Spaces hade nog varit cool under 2008, men idag frågar det lite för mycket av användaren.

Spaces känns som att det frågar lite för mycket av användarna. Facebook och Twitter kan ta arbetet med att skapa och hantera ett socialt nätverk, och fokuserar på det viktigaste att dela med. Den värsta delen är behovet av att bjuda in andra, jag tror att dessa dagar har länge förbi där du bjuder in vänner till ett socialt nätverk. Spaces hade nog varit cool under 2008, men idag frågar det lite för mycket av användaren.