Remote Access-filer hemma med OneDrive Fetch

Microsofts OneDrive är en avsedd att vara ditt molnmål för alla dina filer så att du kan komma åt dem var som helst. Det har också en kraftfull hämta fjärråtkomstfunktion du kanske inte är medveten om som kan spara dagen medan du är på kontoret.

Här är scenariot:

Du har ett viktigt möte med avdelningscheferna och din presentation sitter på din dator hemma. Du glömde att ladda upp den till OneDrive, och du skapar aldrig fjärrskrivbord ... vad ska man göra?

Du kan fjärråtkomst till den filen via OneDrive, Yes. OneDrive. Men vänta, sa jag inte bara att du glömde att ladda upp dokumentet till OneDrive?

Oroa dig inte, för ett sådant scenario är det här där kraftfulla funktioner i OneDrive kommer till nytta. Hämta fjärråtkomst är en funktion som hjälper till att spara dagen.

Aktivera OneDrive Fetch

För att aktivera hämtningsåtkomst högerklickar du på OneDrive-ikonen och väljer Inställningar.

Markera sedan rutan Låt mig använda OneDrive för att hämta några av mina filer på den här datorn . Det är allt det finns! Det finns ingen programvara för att konfigurera eller routerkonfigurationer att göra.

För att komma åt dina filer från din dator hemma från kontoret eller vice versa, öppna OneDrive på webben på onedrive.com och logga in på ditt Microsoft-konto om du inte redan är.

Välj sedan den dator som innehåller de filer du behöver, i den vänstra rutan.

Med hämtningsfunktionerna kan du ladda ner en kopia av dina filer från praktiskt taget var som helst och från vilken enhet som helst. Du kan få tillgång till filer på din lokala C: -drivrutin, liksom alla mappade nätverksenheter, anslutna interna eller externa enheter.

Du kan också strömma videor och visa bilder på distans i din webbläsare.