Den här appen gör att jag vill använda Chromecast hela tiden (slutligen)

När Google först lanserade Chromecast, fanns det inte mycket du kunde göra med det annat än att strömma YouTube och några andra videotjänster till den stora skärmen. Kort efter publiceringen öppnade Google Google Cast SDK för utvecklare i år, och nu finns det några coola apps som börjar dyka upp. En av dem kallas Videostream för Chromecast - och den här enskilda appen har orsakat att jag drar Chromecast dongleen från 35 cm från skrivbordslådan och tillbaka till min TV.

Börjar med Chrome cast

Till skillnad från Apple TV, Roku, Amazonas Fire TV eller andra set-top-boxar eller spelkonsoler, krävde Google Chromecast när den släpptes för första gången något annat att strömma till pinnen, till exempel din dator med Google Chrome installerad, smartphone eller surfplatta . Vi omfattade hur du spelar dina egna mediefiler till Chromecast - det här tricket medverkade i Chrome-webbläsaren. Tyvärr är den lösningen inte den mest tillförlitliga, och stöder bara några filtyper.

Efter att ha använt Chromecast några gånger under ett par veckor har det i grunden satt oanvänd, det var tills jag upptäckte Videostream för Chromecast.

Videostream för Chromecast

Den här kostnadsfria appen för Google Chrome prövas som "Vad du köpte din Chromecast för" av dess utvecklare - och de har rätt. Det låter dig enkelt strömma videon som sparas på din lokala dator eller nätverksplats direkt till storskärmen. Det kan spela nästan alla filtyper där ute. Hemligheten är det använder FFmpeg, ett multimedia ramverk för kodning av videofiler.

Kom ihåg att det här är en Chrome-app och efter att du har installerat den hittar du den i Chrome App launcher från Chrome-verktygsfältet, eller om du har det fastat på Windows-aktivitetsfältet. Observera också att du måste installera Googles Chromecast-tillägg.

Videostream för Chrome är gratis men det finns också en Premium-version. Om du är en ledig användare och bara behöver skicka enstaka video till HDTV, är den fria versionen bara bra.

Jag rekommenderar att du går och får Premium-versionen. Det är mycket rimligt prissatt och ger dig möjlighet att skapa spellistor, premium support och du får nya funktioner först.

Till exempel, när jag använde det idag, hittade jag den här nya videostream-tv-funktionen. Den strömmar i dokumentärstil till din Chromecast, och du kan bläddra igenom dem som om du skulle kunna använda kanaler på kabel. Priserna på Premium är $ 1, 49 / månad, $ 14, 99 per år, eller $ 34, 99 för livet.

Både gratis och premiumversioner stöder undertexter, men den funktionen är i beta och kräver en SRT eller annan textningslista som du laddar separat. Är du osäker på vad en SRT eller VTT-fil är? Oroa dig inte, inte heller hade jag. Men jag hittade en användbar webbplats som du kanske vill kolla in heter SRTfiles.com.

Det finns också en bra fjärrkontroll app för Android som du kan använda för att styra din video uppspelning. Det låter dig ställa in din spellista (med Premium) och sparka tillbaka på soffan och styra uppspelning, volym och vilken video du tittar på.

Jag har testat Videostream för Chromecast med AVI, MKV, MP4, FLV, WMV och VOB-filer rippade från en DVD. För musikfiler testade jag ut OGG, APE, FLAC, M4A och naturligtvis MP3. Alla testade filtyper fungerade bra även om det finns lite kvalitetsförlust under strömmen. Men med tanke på att appen konverterar videofiltyper på-flyga till något som är kompatibelt med Chromecast och över Wi-Fi är den lilla nedbrytningen i kvalitet förlåtlig. En annan fråga som jag hade är att ibland när man sparar MKV-filer fryser videobuffertarna upp igen - inte tillräckligt för att bryta affären.

Videostream är fortfarande under stark utveckling och de uppmuntrar användare att maila dem med kommentarer och förslag. Jag kontaktade utvecklarna och de rådde mer förbättringar och funktioner kommer till både gratis och premium versioner.

Med det här och andra appar som säkert kommer att komma till Google Chromecast kan det vara den bästa $ 35 du någonsin har spenderat för hemunderhållning.