Lifeline: Whiteout - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp för din iPhone och iPad är det textbaserade fiction-spelet Lifeline: Whiteout. Normalt är det $ 2, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdagen den 12 januari.

Vad är det?

Den här appen är en egen-äventyrsbok som är inställd på en interaktiv iOS-app. Historien börjar med huvudpersonen, Taylor, fast i mitten av en snöstorm. Han når ut till dig för råd och du väljer mellan två svar. Beroende på hur du svarar på hans frågor bestämmer du var historien går.

En cool aspekt, förlåt pungen, är inkluderingen av Apple Watch. Historien kan fortsättas på antingen klockan eller med iOS. Det alternativet gjorde det känns mer realistiskt. Du skulle spela spelet precis som du skulle svara på ett textmeddelande. Spelet sätter i förseningar, eftersom du i det verkliga livet inte alltid får ett omedelbart svar.

Vem är det bra för?

Någon som gillar att läsa och har tålamod. Du skapar en bok baserat på dina svar. Du vinner inte eller förlorar spelet, men du kan av misstag döda karaktären. Så småningom slutar historien. Jag spelade inte hela vägen, men jag lekte med det i flera timmar.

Om du ibland blir uttråkad och frågar Siri slumpmässiga frågor för kamratskap, är det här spelet perfekt för dig. Lifeline: Whiteout låter dig interagera med någon när som helst du vill och fortsätta ditt äventyr

.

Ska du ladda ner det?

Spelet tar upp ca 70 MB, så det är inte stort. Denna app är ett spel som jag kommer att hålla på min klocka för de gånger jag är uttråkad och behöver någon att prata med. Vem vet? Kanske kan Taylor göra det av det här äventyret levande, men han väntar länge om han litar på mig.

Hämta Lifeline: Whiteout från Apple Store

Gå med i diskussionen

Har du provat spelet? Hur skulle du betygsätta det? Låt oss veta i kommentarerna!