Microsoft kommer inte att låta Apple Copyright "App Store"

Det här är en rolig ( för vissa ), Microsoft frågar USA: s varumärke och patentkontor att avvisa Apples krav på upphovsrätten termen "App Store". Bland de skäl som citeras är det faktum att namnet är en generisk och att i grund och botten varje butik som säljer programvara kan kallas det. Av någon anledning låter kravet vara legitimt för mig.

Microsofts påstående säger att ordet "app" anger vad Apple säljer i sin butik, medan termen "butik" betecknar, bra ... en butik. :)

De citerar även Steve Jobs för att stödja deras anspråk. I en ny intervju har mannen själv pratat om "Android app stores".

Nu är jag inte en Microsoft-fan och jag tror att deras andel av världsdominans redan är en stor, men jag måste lämna den till dem, de kan bara vara rätt på den här. I ett ögonblick när ett mobilt operativsystems framgång eller misslyckande beror på antalet appar som användarna har tillgång till, hävdar att en sådan term som har blivit så generisk allt för dig själv verkar orättvist mot de andra som finns på marknaden.

Vad tycker du om det?

Talar om Apple är företaget ryktet att vara nära lanseringen av en ny iPad.