Så här använder du Ethernet Metered Connections i Windows 10 Creators Update

Windows 10 är en ökänd data hog. Detta kan vara dyrt eller rättvist prohibitivt för dem med begränsade dataplaner. Mätade anslutningar hjälper dig genom att ändra hur vissa appar och tjänster använder dina data. Tidigare kunde du bara ställa in en trådlös anslutning som en mätad anslutning. I uppdateringen av Windows 10 Creators kan du också ställa in Ethernet-anslutningar som mätförbindelser. I den här artikeln visar vi hur du gör det, plus några andra datalagringsfunktioner.

Redaktörens anmärkning : I oktober 2016 meddelade Windows att uppdateringen av Windows 10 Creators slated för offentliggjorda publicerades i mars / april 2017. Vi har testat de nya funktionerna som nu är tillgängliga för Windows Insiders. Var noga med att prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du kan få en förhandsgranskning av alla kommande funktioner i Creators Update.

Hur man gör ett trådbundet nätverk en mätad anslutning

Som vi har täckt tidigare finns det sätt att tämja Windows 10: s stora dataanvändning. (Se vårt inlägg om hur man begränsar användningen av Windows 10-data över en ansluten anslutning.) Det bästa och mest omfattande alternativet är att aktivera inställningen "Set as metered connection", som du nu kan göra för din Ethernet-adapter. Så här skapar du en trådbunden mätad anslutning:

  1. Klicka på Start > Inställningar > Nätverk och Internet.
  2. Välj fliken Ethernet och klicka sedan på din Ethernet-anslutning.

  3. Växla till alternativet Set as metered connection .

Det är allt! Din Ethernet-anslutning suger nu effektivt data när du är ansluten till Internet.

Så här pausar du Windows-uppdateringar

Ett nytt snabbt sparande tips innan vi går: I Creators Update kan du nu pausa uppdateringar i upp till 35 dagar. Detta kommer uttryckligen att förhindra att stora funktionsuppdateringar automatiskt installeras. Att pausa uppdateringar hindrar inte att Windows Defender-definitioner laddas ner, vilket är förståeligt.

  1. Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet .
  2. Klicka på Avancerade alternativ .
  3. Markera alternativet Uppdatera inställning.
  4. Växla på pausuppdateringar .

Slutsats

Du kanske frågar: När skulle du behöva använda dessa två inställningar? Om du delar en mobil dataanslutning med en annan dator via Ethernet, kan den datorn enkelt tömma dina data utan någon känslighet för det nätverk som den är ansluten till. Till exempel använder jag min iPhones mobila hotspot-funktion för att ansluta min Microsoft Surface Pro till Internet, men ibland måste jag ansluta en Hyper-V virtuell maskin till Internet också. Så det finns välkomna fördelar med att ha denna funktion.

När de kombineras med några av de befintliga alternativen som redan ingår, t.ex. Uppdatera uppdateringar och aktiva timmar och omstart, bör användarna känna sig mer självsäker när de använder sina Windows 10-enheter på mobilnät.

Låt oss veta vad du tycker om dessa nya förbättringar i Windows 10 Creators Update. Prövar du förhandsvisningarna? Om så är fallet, berätta vad är några av de nya funktionerna du tycker om i den nya versionen.