Höjdpunkter i Apples iPhone 7 Special Event

Apple höll sin iPhone 7 keynote händelse på onsdag och introducerade flera nya gadgets och programvaruposter. Här är en titt på vad som meddelades.

iPhone 7

Den nya iPhone 7 har en "newish" design med en högglansfärg som du kan se nedan, eller du kan få den utan glans också. Du kan få den i guld, silver och roseguld. Hemknappen har blivit omdesignad, har taptisk återkoppling vilket gör det mer responsivt och det är anpassningsbart. Det är vatten och dammresistent. Det finns ett nytt chip inuti A10 Fusion 64-bitars med fyra kärnor samt en förbättrad GPU. Företaget hävdar att det är 240x snabbare än den ursprungliga iPhone.

Den bakre kameran innehåller optisk stabilisering, bredare lins och en 12 megapixelsensor för mycket bättre bilder. Framkameraen är 7 megapixlar. IPhone 7 Plus har två bakre kameror för enkel zoomning.

Retina HD-skärmen är 25% ljusare än iPhone 6 med rikare färg och 3D-touch. Det har nu stereohögtalare för bättre ljud. Nya EarPods ansluts via belysningsanslutningen (inte mer hörlursuttag, men en analog kontakt till blixtadapter ingår i lådan).

En annan ny produkt kallas AirPods som är trådlösa EarPods som kan anslutas till din telefon eller klocka.

Vad är kostnaden?

IPhone 7 börjar på $ 649, och iPhone 7 Plus är $ 769 och förbeställningar startar i fredags och frakt kommer att börja 16 september. IOS 10 kommer 13 september. Observera också att det inte längre finns en 16 GB-modell. De börjar nu på 32 GB och går hela vägen upp till 256 GB

Apple Watch Series 2

Företaget tillkännagav också Apple Watch Series 2 som är vattentätt. Den innehåller en processor med dubbla kärnor, en ny GPU som är 2x snabbare än den ursprungliga klockan. Det har också en ny skärm som är dubbelt så ljus och klar som originalet och innehåller inbyggd GPS. Du kan få den i aluminium, rostfritt stål och keramik. Den nya modellen börjar till en kostnad av $ 369.

programvara

Apple Music uppdateras i IOS 10, där bolaget har 17 miljoner betalade abonnenter. Apple samarbetar med Nintendo och tar Mario och andra spel till App Store.

Också meddelat var ett nytt Apple Watch-operativsystem som heter WatchOS3, som innehåller många nya funktioner, appar och spel.