Instagram Direct tillåter dig att skicka bilder till specifika personer

Instagram Direct är en ny funktion som låter dig dela bilder med specifika personer mellan både Android och Apple iOS-plattformar. Här är en snabb titt på hur det fungerar mellan enheterna.

Dela privat

Hittills kan Instagram-användare bara dela bilder eller små videoklipp (vilket Instagram introducerades tidigare i år) på deras flöde. Det innebar ingen integritet alls, eftersom någon i din lista över anhängare kunde se dem. Så du skulle förmodligen avstå från att ladda upp vissa bilder som du inte vill att alla ska se, på bilddelningstjänsten.

Instagram har ändrats så att användarna nu kan dela videoklipp och bilder privata vilka specifika användare. Den nya funktionen är redan tillgänglig i versioner 5.0 av Instagram-appen för Android (och även iOS). Så här fungerar det i Android-appen, en app som har deprimerat iOS-användare på lanseringsdatumet.

Låt oss säga att jag vill skicka en bild till vår chefredaktör Brian Burgess (ja ett lama skott på mitt tangentbord). Jag ska bara gå på att ta bilden och lägga till ett filter på det, för det är den coolaste saken på Instagram ... rätt? Ladda sedan upp det, precis som jag normalt skulle.

Nu finns det två flikar som jag kan använda - "Followers" eller "Direct". Direktfliken är för Instagram Direct, och följare du väljer bara från din lista som du normalt skulle.

Direktfliken, du gissade den, är för Instagram Direct. Använd sökrutan för att hitta den person du vill skicka den bilden eller videoen till (det kan vara mer än en). Skicka sedan det som du skulle skicka något till Instagram. När du får privat innehåll visas det i din inkorg.

Instagram direkt på iOS

Processen är praktiskt taget identisk med iOS-appen. Här går det i iOS 7 - på en iPad Mini med näthinnan - i 2X-läge. Obs! Det skulle vara trevligt om dessa "populära kärnprogram" skulle skala mellan alla enheter.

Här är videon Instagram har skapat som främjar den nya funktionen:

">