Internet Explorer 9 Beta Skärmdump Tour - Prova det!

Vi har spelat med och pratat om förhandsgranskningsplattformen i Internet Explorer 9, men nu är det dags att ta det ett steg längre. Senaste onsdag ( 9/15 ) Microsoft släppte Internet Explorer version 9.0.7930.16406 beta. Nu kan du officiellt ta det för en riktig provkörning och vara ett steg närmare att spola IE8 ner på toaletten!

Internet Explorer 9 Highlights

Eftersom det fortfarande är en mycket tidig beta-version, kommer vi inte att gå igenom och nitpick IE9, men låt oss ta en titt på några av de saker som står ut.

Nytt utseende

Internet Explorer användargränssnitt har blivit helt nytt. Det är ( äntligen! ) Minimalistiskt, rent och användarvänligt. Adressfältet har krympt och flyttats över, det delar även samma rad av utrymme med flikar. Vem behöver ändå en stor adressfält? Jag gör inte så tummen där uppe.

Med en annan stor förändring har Internet Explorer-teamet över på Microsoft lärt sig en eller två saker från Chrome och de har introducerat en ny fliksida som ser nästan identisk ut med Googles. På samma sätt som Chrome kan du dra fliken från IE9-fönstret och fliken kommer att skapa sitt eget nya fönster. Vill du kombinera windows igen? Dra bara tillbaka den och fönstret kommer att fästas som en flik ... .. precis som Chrome;) Hur som helst tycker jag om det. En annan tumme upp!

Add-on Manager

Fliken Kraschar VS. Browser kraschar

Det här är förmodligen det coolaste med IE9 hittills. Om en viss webbplats orsakar en webbläsarkrasch, isolerar Internet Explorer 9 kraschen till den enskilda fliken och försöker sedan ladda om den. Du behöver inte starta om webbläsaren varje gång ett fel händer, bara en flik! Detta är väldigt groovy och jag hoppas att Chrome och Firefox kan hämta på detta.

Omni-bar Förbättringar

Omni-baren har förbättrats drastiskt och nu kan du snabbt ändra vilken sökmotor den använder genom att klicka på ikonen nedanför den. Du kan till och med få fler sökmotorer på listan med genom att använda Add- knappen.

Och massor av andra saker som accelererat HTML5-support etc ... Så är du redo att ta det för en tur? Här är nedladdningsdelen:

Internet Explorer 9 Nedladdningar

Vilken version av Internet Explorer 9 laddar jag ner ???? !!

Det var det första som kom till mig när jag läste över Microsoftpost.com-nedladdningsuppdateringarna. Microsoft gjorde det förvirrande att bestämma vilken installatör som ska hämtas med alla sina olika betaversioner av IE9. Nedan har vi sorterat ut dem för att göra det lite smidigare att hitta vilken du behöver.

Om du är osäker på vilken version du behöver läs det här.

32-bitars versioner

Windows 7 Download - 32-bitars

Vista Hämta - 32-bitars

Server 2008 Download - 32-bitars

64-bitars versioner

Windows 7 Download - 64 bitar

Vista Hämta - 64-bitars

Server 2008 Download - 64-bitars

Server 2008 R2 Download - 64 Bit

När du startar nedladdningen kommer det att ta lite tålamod. Installationen laddar ner och installerar några ytterligare uppdateringar, och det rivaler hastigheten på sköldpaddorna.

Flash Player "Square" Beta

Adobe har ännu inte släppt en officiell version av Flash Player för Internet Explorer 9. I stället kämpar de beta med beta genom att erbjuda sin egen förhandsgranskningsversion av Flash Player speciellt för IE9. Förhandsgranskningsversionen om den kallas Square, som inte slumpvis lanserades samtidigt som den offentliga IE9-beta. Om du vill titta på onlinevideoer och massor av andra saker, kommer du att behöva Flash.

Ladda ner förhandsgranskning av Flash Player för Internet Explorer 9

Slutsats

Microsoft har gjort några seriösa förbättringar med IE9. Men när det gäller fart, säkerhet och stabilitet går det fortfarande lite för tidigt att säga. Det är trots allt fortfarande en beta. Med detta sagt, om betaversionen är hälften så bra som Microsoft Office 2010 eller Windows 7 betas, förväntar jag mig att den ska fungera ganska bra. Flash beta men .... ja, köpare akta dig.