Cyber ​​Street hjälper dig att behålla ditt hem eller företagsdator säkert

Cyber ​​Street är ett initiativ av Storbritanniens regering, i form av en webbplats som hjälper användarna att säkra sina datorer, och det är allt gjort på ett roligt och vänligt sätt.

Tanken, som finansieras genom Storbritanniens regeringens nationella Cyber ​​Security Program, har blivit uppmärksammat av Sue, en av våra Premium-medlemmar. Om du inte redan visste att du är medlem kommer du med plats på redaktörens rundbord, bland annat stora fördelar, som du kan kolla här.

Cyber ​​Street

Webbplatsen, som du kan komma åt här, ger en mängd användbara resurser, som är avsedda att hålla dig säker online. Det har också en användarvänlig sida scrolling spel typ design. Den är byggd som en gata, med affärer och kontor, var och en av sektionerna ger dig en annan typ av information om datasäkerhet.

Du börjar med att välja vad du vill säkra - ditt företag eller hem. Om du väljer Business får du ett antal snabba och användbara tips. Tips inkluderar saker som att hålla sig borta från farorna med phishing-e-postmeddelanden, hålla ditt programvara och malware-skydd aktuellt, samt skapa starka lösenord.

Du kan också få en snabb hälsokontroll av ditt företag genom att svara på ett antal enkla frågor. Beroende på dina svar får du tips om vilka områden som behöver lite arbete.

Om du vill säkra ditt hem får du också tips och ett frågeformulär, men det här kommer att ha din egen checklista för säkerhet. Om du föredrar att bara besöka Cyber ​​Street och lära själv, kan det också göras. Som jag sa tidigare är webbplatsen utformad som en gata med mycket byggnad, var och en av dem tillåter dig att lära dig saker om din datorsäkerhet och hur du behåller din teknik säker. Ett besök på kaféet kommer till exempel att lära dig hur du ska behålla ditt barns identitet och hur du använder sociala medier på ett ansvarsfullt sätt.

Om du använder en hemtjänst, föreslår jag att du besöker Bank of Cyber ​​Street. Du lär dig saker om att använda banktjänster säkert på din mobiltelefon, phishing och hur man undviker det, samt att hålla din identitet säker. En sak som jag verkligen gillar om webbplatsen, förutom den tecknade grafiken, är att du kan interagera med objekt i rummen som ger dig värdefull information i processen. Om du till exempel klickar på räknaren i banken lär du dig vad tecknen pekar på ett phishing-e-postmeddelande är.

Vissa "byggnader" kommer med en kort tecknad film, som också ger dig några användbara råd, som i exemplet video nedan. Nu kommer jag inte att skämma bort nöjet att leka med webbplatsen mer än jag redan har, men jag kan berätta att du kan lära dig lite värdefull information från Cyber ​​Street när du är rolig.

">