Office 365 Upplevelser Second Outage inom en vecka

Igår såg Microsoft ett avbrott i sitt Cloud Office-nätverk. Nyheter först spreds över twittersphere igår strax före middagstid. Tjänsten var ute i ungefär fyra timmar. Detta markerar andra gången under de senaste fem dagarna som Microsoft har upplevt ett problem med sin online-moln Office-e-posttjänst, och som det förekommer av några tweets är kunderna inte nöjda med det.

Microsoft har erkänt avbrottet i ett blogginlägg av ledande ingenjör, Rajesh Jha. Enligt Microsoft orsakades det första avbrottet den 8 november av skadliga e-postmeddelanden som översvämmade sin antivirusmotor. Problemet igår orsakades av en kombination av hårdvarufel, ökad serverbelastning (600 000 användare Veteran Affairs-kontrakt) och brist på felmeddelanden.

Kunder som svarar på uppdateringen är missnöjda med Microsofts brist på kommunikation och rapportering av servicestatus. Microsoft har dock sagt att det har förbättrat sina interna nätverksvarningssystem för att hjälpa dem att korrigera eventuella framtida problem snabbare.

Det är förmodligen bäst att få dessa typer av problem att räknas ut i sina inledande skeden, innan tjänsten blir vanligare för kunderna framåt.