Så här avinstallerar du Internet Explorer 11 Förhandsgranska från Windows 7

Sist vi berättade att förhandsgranskningen av Internet Explorer 11-utvecklaren för närvarande ingår i Windows 8.1-förhandsgranskning - är nu tillgänglig för Windows 7. Om du har installerat den på Windows 7 för att prova det och inte är nöjd med det är det enkelt att bli av med.

Avinstallera IE 11 Förhandsgranska Windows 7

Klicka på Start-knappen (eller tryck på Windows-tangenten) och skriv: appwiz.cpl och tryck sedan på Enter.

Kontrollpanelen öppnas, klicka på länken Avinstallera en program i den vänstra kolumnen. Bläddra sedan ner och högerklicka på Internet Explorer 11 och välj Avinstallera.

Verifiera att du vill avinstallera det och omstart krävs för att slutföra processen.

Starta IE efter omstart och du kommer att se dig tillbaka till den version som du körde tidigare, i det här fallet är det Internet Explorer 9.

Det är intressant att förhandsgranskning av Internet Explorer 11 ingår i förhandsgranskningen av Windows 8.1 och körs på Windows 7, men den är inte kompatibel med Windows 8. Men det här är meningslöst i slutändan eftersom de flesta kommer att uppgradera sitt Windows 8-system till 8.1 när den är tillgänglig i slutet av augusti.

Varför skulle jag prova Internet Explorer 11 på första platsen?

Precis som Internet Explorer 10 på Windows 7, har den inte det moderna gränssnittet, men det har prestandaförbättringar under huven. Enligt Microsofts officiella Internet Explorer-blogg utnyttjar IE 11 dig CPU effektivare för bättre prestanda och laddningstid. Den innehåller också stöd för WebGL-standarden som gör det möjligt för utvecklare att programmera coola 3D-upplevelser genom att använda datorns grafikkort. Det innehåller också ett stramt stöd för HTML5 så videoinnehåll ser bra ut och det kommer att stödja stängd textning.

Men självklart är det här "förhandsgranskningen" fortfarande en beta, och allt kanske inte fungerar på det sätt du vill, så det kan enkelt avinstalleras. Webbutvecklare å andra sidan kommer sannolikt att behålla det så att de kan programmera fantastiska webbplatser och webbaserade appar för resten av oss!

Om du är i IT kanske du också vill ta en sticka i den här nya versionen i testmiljön och se vad som fungerar, eller vilken proprietär företagssoftware det kan bryta.

Titta till exempel på HTM5 Fishbowl i IE 11 eller flera av demo som finns på IE-testenheten.