Så här aktiverar du din webbläsare i en anteckningsblock

Vanligtvis när jag behöver anteckna på en dator är min goto app Anteckningar eftersom det är en snabb, död enkel textbehandlare. Medan det vanligtvis fungerar bra, är ett nytt knep jag upptäckt bara att skriva anteckningar direkt i min webbläsare. Hur? Med en enkel kod snippit som fungerar med de flesta webbläsare i en ny flik.

Koden är:

  • data: text / html,

Kopiera / klistra in den i alla webbläsarfältets adressfält för att omvandla flikens fönster till en textruta. Jag har testat det med Chrome, Firefox, Opera och andra webbläsare utan problem. Tyvärr fungerar det inte med Internet Explorer, och jag har inte testat det i Safari ( jag äger inte en Mac och Safari för Windows är ett dåligt livsbeslut ).

Att memorera den här texten är troligen inte idealisk, så det enklaste sättet att använda det är att skapa ett bokmärke. Du kan lägga till den klassiska webbläsarens favoritmetod eller bara dra den till bokmärkesfältet. Jag bytte namn till min "Ta noteringar" efter att ha skapat det.

Viktig! - Det här är en groovyHack så var noga med att spara sidan innan du stänger den eftersom det inte kommer att be dig att spara innan du stänger. I Firefox och Chrome kan du spara sidan från menyn Arkiv eller Inställningar.

Som sagt, när du försöker sätta koden i Internet Explorer kommer det bara att kasta ett fel.

Vi återvänder nu till vårt regelbundna program