Dölj Office Upload Center från Aktivitetsfältet i Windows (Uppdaterat)

Microsoft introducerade en ny funktion i Office 2010 kallad Office Upload Center och det har kommit tillsammans med Office 365 och 2016. Det används för att hjälpa dig hantera dokumentuppladdningar och om du laddar upp många dokument till OneDrive, och det kan vara en användbart verktyg. Speciellt om du arbetar med flera dokument, kalkylblad och PowerPoints under din arbetsdag.

Om du sällan använder den, eller behöver du inte alls, kanske du inte vill ta upp plats på Aktivitetsfältet. Om du tar bort det enkelt behöver du bara veta var du ska gå på menyn Inställningar.

Uppdatering 2/4/2016: Den här artikeln har uppdaterats för att återspegla ändringarna i Windows 10 och Office 365/2016. Detta tips fungerar med kontor 2010 som körs på Windows 7 via Windows 10.

Ta bort Microsoft Office Upload Center från Aktivitetsfältet i Windows

Högerklicka på ikonen Upload Center i meddelandefältet på aktivitetsfältet och välj Inställningar.

Upload Center öppnas med inställningarna. Avmarkera visningsikonet i meddelandefältet och klicka på OK. Det är allt. Ikonen försvinner och ingen omstart krävs.

Detta döljer Upload Center vilket förmodligen är tillräckligt bra för de flesta. Det hindrar dock inte uppladdaren från att köra och det kan fortfarande nås om det behövs.

Det kan vara helt inaktiverat via vissa registerhackar och vi visar dig hur du gör det under de kommande dagarna.

Slutgiltiga tankar

Den här ikonen påminner mig om när Microsoft började inkludera språkfältet i systemfältet i XP.

Tala om XP, om du fortfarande använder det rekommenderar vi starkt att du slutar. Om du undrar vad du ska göra, kolla in den här artikeln om dina val nu när XP inte längre stöds.

Har du något som irriterar dig i Windows eller Microsoft Office i allmänhet? Lämna oss en kommentar nedan och berätta om det. Om du vill få mer djupgående konversationer om Windows 10, Microsoft, Office eller något tekniskt relaterat, kolla in våra forum listade nedan ... de är gratis att gå med!

Windows 10 Forums

Officiellt gPost Forum för alla saker tech