Apple släpper Tidig iOS Update 7.0.2 för att fixa säkerhetsfel för låsskärmen

Som svar på klagomål angående buggar i iOS 7-säkerhet, släppte Apple en ny uppdatering från och med igår kväll. Även om utgivningsnoterna nämnde ytterligare säkerhetsinnehåll verkar uppdateringen endast vara låsskärmsproblemet. Framträdande iOS hacker MuscleNerd chimed in för att bekräfta att den nya uppdateringen inte kommer att påverka den nuvarande jailbreaking-metoderna som testas för iOS 7. För att uppdatera enheten öppnar du inställningsmenyn och väljer Allmänt> Programuppdatering> Hämta och installera.

Detaljer om vad som var fixat

Det ursprungliga utnyttjandet upptäcktes av Jose Rodriguez från Spanien. Han fann att en iOS 7-enhet ger delvis åtkomst till enheten utan att skriva in låsskärmens lösenord genom att utföra en enkel uppsättning uppgifter. För att göra detta svep sopa upp på låsskärmen, avslöja kontrollcentret, öppna klockan, tryck ner strömbrytaren i enheten som frågar med "glida för att stänga av" och dubbelklicka sedan på hemknappen för att avbryta. Detta gav den som hade tillgång till telefonen till två saker: kameran och kontaktappen. Tidigare var det enda sättet att förhindra att denna säkerhet utnyttjas, att helt avaktivera kontrollcentralen. Apple fixade detta med 7.0.2-uppdateringen.

anteckningar

Vissa användare rapporterar att uppdateringen 7.0.2 lämnar Bluetooth efter uppdateringen är klar. Det här är sannolikt en del av uppdateringen som aktiverar Air Drop under installationen. Bluetooth kan stängas av efteråt som normalt utan några varaktiga negativa effekter.