Hur man stannar organiserade med Windows 7-bibliotek

Med Windows 7-bibliotek, väntan är över! Du behöver inte längre fumla genom Utforskaren i Windows och letar efter dina olika filer och mappar du lagrar på olika delar av hårddisken eftersom Windows 7-bibliotek fungerar mycket som en inbyggd Google-ämnessökning efter din dator. Du kan ställa in det med bara några enkla klick.

Vad är Windows 7-bibliotek exakt?

Som standard innehåller Windows 7 fyra olika bibliotek: Musik, Videor, Dokument och Bilder. Dessa är en utmärkt primer för den nya funktionen; Men för mig var det bara början. Varje bibliotek innehåller inte faktiskt några data. Snarere tillåter de dig att få tillgång till all din data från en mapp som du förkonfigurerar baserat på kategori, eller använder metadata (datum och författarinformation) som finns i filerna själva. Detta arrangemang är perfekt för att gruppera bilder från en semester från ett visst datum eller för att samla musik från samma artist.

Ett annat exempel skulle vara en budgetmapp som jag skapade på jobbet. Jag har olika budgetar fördelat mellan år och lag på en massa olika platser på mina hårddiskar och nätverksaktier. Genom att skapa ett "Budget-bibliotek" är alla mina budgetmappar och -filer nu på ett enda ställe. Samma skulle vara sant för hemfiler som kvitton.

Här, låt mig visa dig!

Så här bygger du en anpassad bibliotek i Windows 7

1. Öppna din Start-meny och skriv sedan in Ibraries i sökfältet . Klicka på länken Bibliotek som visas.

2. I fönstret Bibliotek, klicka på knappen Ny bibliotek under verktygsfältet. Nästa Dubbelklicka på det nya biblioteket som visas.

3. Biblioteket kommer att varna dig om att det är tomt eftersom det inte finns några mappar i samband med det. Klicka på knappen Inkludera en mapp och låt oss lägga till några mappar!

4. Välj vilken mapp du vill inkludera i biblioteket i början; du kan ändra det senare.

5. Nu när du har ditt nya bibliotek ställt in, lägger du till fler mappar Klicka på länken 1 plats .

6. I det här fönstret kan du klicka på Lägg till för att manuellt infoga fler mappar. Du kan också högerklicka på en mapp och Ange som standard spara plats. Din standard spara plats betyder allt som sparas i bibliotekets butiker i den mappen. Klicka på OK för att fortsätta.

7. Vid det här tillfället vill du noga namnge ditt bibliotek. För att göra detta högerklickar du på ditt bibliotek på listan Bibliotek i vänstra sidan av fönstret.

8. Låt oss nu ge biblioteket känslan av en mapp. Klicka på alternativet Ordna efter och sätt sedan på Namn . Den här åtgärden gör att biblioteket visas som en fluidmapp.

9. Det finns några fler funktioner som kan justeras med högerklicka på ditt bibliotek och sedan välja egenskaper (som vi gjorde tidigare när du bytte namn på det.) Beroende på vad du organiserar kan du ställa in det för att optimera lämplig filtyp .

Helt klar!

Du har nu ditt eget egna Windows-bibliotek. Du kan nu lagra alla dina specifika data och länka det här biblioteket till det med metadata eller inkludera mappalternativet. Det kan vara lite knepigt först, men efter att ha läst denna groovy How-To är jag säker på att du kommer att vara en groovy "Windows 7-bibliotekarie" på nolltid.