Fixa Microsoft Office-problem med Office Configuration Analyzer Tool

Om dina Microsoft Office-program körs instabilt eller inte fungerar korrekt, släppte Microsoft nyligen ett nytt gratis verktyg för att hjälpa till med felsökning av dem. Programmet heter Office Configuration Analyzer Tool 1.0 (OffCAT) och det fungerar med Office 2003 och senare.

Office Configuration Analyzer Tool 1.0

Först ladda ner det kostnadsfria verktyget, OffCAT - som vanligt inga kudos för Microsoft Naming Conventions.

Installationen är rakt framåt, följ bara installationsguiden för MSI. Om du installerar det på Windows 8 måste du aktivera .NET Framework, som jag rekommenderar att du gör först.

Här installerade jag det på Windows 8, och du hittar ikonen OffCAT 1.0 på Start-skärmen. Om du vill ha lättare åtkomst till det från skrivbordet, peka det på Aktivitetsfältet.

Eller i Windows 7 visas det på Start-menyn.

Första gången du startar den, blir du uppmanad att söka efter uppdateringar och ladda ner alla som hittas.

Välj sedan det Office-program du vill söka efter problem.

Därefter klickar du på Starta en skanning. Ange ett namn för din sökning för att hjälpa dig att få veta vilken fråga som granskades. Till exempel har jag Office 2013 och 2010 installerat sida vid sida. Klicka sedan på Starta skanning.

Obs! Outlook måste köras om du skannar det för problem. Det innehåller också länkar till resurser för Office 365, Exchange Remote Connectivity Analyzer och andra användbara Office-artiklar.

Vänta sedan medan skanningen är klar.

När det är klart får du en detaljerad rapport om varningar och kritiska problem som hittades. OffCat ger olika organiserade visningar av resultaten och har en praktisk sökfunktion. För IT-proffs kan du få slutanvändaren att köra skanningen, sedan få dem att exportera den till dig eller skriva ut den.

Det här är ett bra verktyg för IT-proffs och strömanvändare eftersom rapporten är mycket detaljerad med i stort sett allt du behöver veta för att hjälpa till med felsökning av problem. Om du är hemanvändare kan du klicka på en länk för att se lösningar på problem. Det kommer att peka på den lämpliga Microsoft Support-sidan för problemet.

En annan groovy sak om detta verktyg är det sparar dina skanningar så att du kan gå tillbaka och titta på tidigare rapporter.

Om du fortfarande kör Office 2007 kan du diagnostisera och reparera problem med Office Diagnostics Tool som är inbyggt. Om det inte fungerar, eller om du vill ha mer detaljerad information, kolla definitivt OffCAT.