Amazon Alexa Tips: Förhindra oavsiktliga Voice Purchases

Amazons virtuella assistent, Alexa, som körs på företagets Echo and Fire-enheter, är bekvämt. Echo kan dock ta för många friheter när det gäller att spendera dina pengar.

Du har förmodligen hört historier om saker som beställts i en olycka, till exempel en 6-årig vem som beställde ett 170 dollar dockor och fyra kilo sockerkakor. Du kan kolla in en nyhetsrapport om hur det hände i följande video:

">

Fortsätt läsa, och vi kommer att visa dig ett par sätt på hur du kan förhindra att problemet händer med dig.

Slå på röst inköp

  1. Starta Amazon Alexa-appen på din mobila enhet eller en dator genom att gå till alexa.amazon.com. I det här exemplet använder jag Android-appen, men stegen är praktiskt taget desamma på iOS eller på webben.
  2. Tryck sedan på menyknappen och gå till Inställningar> Röstinköp .
  3. Stäng av Voice inköp. Om du behöver det igen, gå bara tillbaka och växla om det igen.

Passcode Skydda Amazon Alexa Voice Purchases

  1. Starta Alexa-appen på din mobila enhet eller på webben.
  2. Tryck på menyknappen och gå till Inställningar> Röstinköp.
  3. Verifiera röstinköp är aktiverat och skriv in en fyrsiffrig bekräftelsekod och se till att spara ändringarna.

Nu, om du försöker köpa en vara från Amazon, kommer Alexa att säga "Berätta för din röst kod". Det är självklart att vara klokt på hur högt du säger koden som hushållsmedlemmar alltid lurar.

Det är också värt att nämna att detta skapar ett lösenord för enskilda konton och inte varje Alexa-enhet. Så om din fru har en ekotunkt och du använder det traditionella ekot, vill du var och en använda en annan kod.

Om du någonsin har haft Alexa utlöst av TV: n eller medlemmen i ditt hushåll, oavsiktligt, sluta det från att spendera dina pengar utan tillstånd genom att lägga till lösenord eller använd kärnvalsalternativet genom att stänga av funktionen.