Så här konfigurerar du Outlook.com IMAP i Thunderbird

Microsoft lade nyligen till IMAP-stöd för Outlook.com, företagets webbaserade e-posttjänst. Medan du använder Exchange Active Sync (EAS), är en föredragen teknik, IMAP synkroniseras med tredjeparts e-postklientklienter som Thunderbird eller Apples Mail-app i OS X. Om du har en funktionstelefon är IMAP allmänt stödd.

Varför använda IMAP?

Som Steve Kafla skriver på Outlook-bloggen:

Medan vi tror att EAS är det mest robusta protokollet för att ansluta till ditt e-postmeddelande, med synkronisering i nära realtid och överlägsen batteri och nätverkseffektivitet, finns det fortfarande vissa enheter och appar som inte har uppgraderat till EAS. Som ett äldre protokoll stöds IMAP allmänt på funktionstelefoner och andra e-postklienter som på en Mac. Vi hörde din feedback högt och tydligt att detta var viktigt.

Konfigurera Outlook.com i Mozilla Thunderbird för Windows

Som nämnts ovan har Mozillas Thunderbird e-postklient inte stöd för EAS, men det gör det enkelt för IMAP och att konfigurera det. Här är en titt på att ställa in det, och processen liknar andra skrivbordskunder. En intressant anteckning är att till skillnad från att konfigurera Gmail för IMAP behöver du inte oroa dig för att konfigurera något på webbplatsen innan du använder det.

Starta Thunderbird och gå till Arkiv> Nytt> Existerande e-postkonto .

Ange sedan ditt namn, din e-postadress och ditt lösenord. Klicka på Fortsätt.

Välj sedan IMAP och sedan på Manual Config-knappen.

Nu måste du verifiera följande inställningar är korrekta: