Så här återansluter du din trådlösa Logitech-mus

En stund tillbaka köpte jag en trådlös mus med Logitech MX 1100, och jag har varit ganska nöjd med det. Men eftersom jag har använt den på min bärbara dator varje gång jag packar upp för att gå någonstans måste jag koppla ur USB-mottagaren. Som det är med någon kontakt kopplar det regelbundet loss på hårdvaran, och efter sex månader gav min mottagare slutligen ut och slutade arbeta. Lyckligtvis kom den här musen med en tre års garanti, och Logitech skickade mig en ny inom en vecka. Medan detta var bra skulle den gamla musen inte ansluta till den nya mottagaren. Bra jag har en för det!

Om du arbetar med en ersättare som jag är - om du bara sätter i mottagaren och slår på musen, fungerar det inte. Om du försöker lägga till enheter från kontrollpanelen fungerar det inte heller. Med dessa darnmusar kommer du nästan alltid att behöva använda Logitechs anpassade anslutningssoftware.

Steg 1

På Windows kan du använda antingen SetPoint Logitech Mouse och Keyboard-programmet eller Logitech Connection Utility. Du kan ladda ner hela SetPoint-paketet från Logitechs webbplats. Men för att behålla denna korta, tittar vi bara på det fristående anslutningsverktyget.

  • Hämta bara Logitech Connection Utility. *

* Observera att anslutningsverktyget inte stöder Mac- datorer, så om du kör en Mac måste du ladda ner SetPoint-programvaran.

Steg 2

När du har laddat ner Logitech Connection Utility ( logitech_connect.exe ), fortsätt sedan och starta programmet och öppna programmet. Oroa dig inte - det installerar ingenting. Klicka på knappen Nästa på välkomstsidan, och verktyget kommer att berätta för dig att plugga in den nya mottagaren; Därefter når du parringsskärmen. Det är ganska enkelt verkligen. Stäng av musen ( eller ta ut batterierna ) och slå sedan på musen igen. Voila, musen bör nu parras med mottagaren. Men ibland fungerar det inte.

Problem med anslutning?

När parning misslyckas föreslår Logitech att du kontaktar deras kundsupport - men det finns fler saker du kan försöka först. I anslutningsverktyget, gå tillbaka till välkomstskärmen och klicka på Avancerat . Den här åtgärden tar dig till ett nytt fönster. här Välj Para en ny enhet . Ett fönster som det i skärmbilden ovan öppnas, det är faktiskt identiskt med det vanliga parringsfönstret, men med det här skapas en ny instans av parningsprocessen.

Gjort!

Nu måste musen vara ansluten. Om det fortfarande inte går att ansluta och du använder rätt mus med rätt mottagare, var god och släpp en kommentar nedan, skicka in forumet för groovy community eller ring Logitechs kundsupport @ 1-646-454-3200.