Så här roterar du din Windows 7-bakgrundsbild med ett RSS-flöde

En av de snyggaste nya funktionerna i Windows 7 är hur det automatiskt kan rotera skrivbordsunderlaget. Det enda bakslaget med detta är att få helt nya bilder; du behöver fortfarande manuellt söka på Internet för att hitta och lägga till dem i ditt bildbibliotek.

Inga problem! Idag ska jag visa dig ett grovt trick för att använda ett RSS-flöde för att få nya bilder för din Windows 7-bakgrund, så du behöver inte oroa dig för att hitta och ladda ner nya bilder någonsin igen!

Med hjälp av RSS och en .theme- fil tweak kan vi styra dina Windows 7-bakgrunder för att ladda ner automatiskt från en online-bildkälla. I handledningen nedan använder jag Bing tapetmatningen: http://feeds.feedburner.com/bingimages men du kan använda något RSS-flöde för det här du gillar (kanske ditt eget Flickr RSS-flöde ???)

Var noga med att det finns många stora bilder eftersom texten inte kommer att visas och små bilder kommer att se hemska när de sträcker sig över skärmen. Med det sagt låt oss lära oss hur du gör detta groovy trick!

Så här roterar du din Windows 7-bakgrundsbild med ett RSS-flöde

1. KlickaWindows Start-menyn Orb och klistra in på följande plats och tryck på Enter :

 % Userprofile% \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Themes \ 

2. Välj en befintlig .theme- fil, högerklickafilen och välj Öppna med > Anteckningsblock .

3. Låt oss ge temat ett nytt namn så att vi enkelt kan hitta den. Nära toppen av textfilen letar du efter [Theme] och sedan vill du ändra texten efter DisplayName = till vad du vill ringa ditt tema. Som exempel, se bilden nedan där jag sätter min till RSSTheme.

4. Sök (Ctrl + F) för [Bildspel], om du hittar den i din temafil måste du ändra det för att matcha koden nedan. Om det inte existerar i din fil så bara,

Klistra in följande kod till textfilen.

 [Bildspel] Intervall = 1900000 Shuffle = 1 RssFeed = http: //feeds.feedburner.com/bingimages 

Obs! För att rotera mellan nya bilder snabbare kan du minska intervallnumret som är Milliseconds. Var försiktig när du gör detta eller riskerar du att temat kraschar ditt system om du gör det för snabbt.

5. För att se till att vi inte skriver över ett befintligt tema, klicka på Arkiv och välj Spara som.

6. Namnge filen oavsett vad du vill och klicka på Spara . Det är viktigt att du inte ändrar .theme- tillägget i slutet av filen. Filnamnet måste ha .theme i slutet av det.

7. Högerklicka på ett öppet område på skrivbordet och välj Anpassa.

8. Klicka på det nya temat vi just sparade. I mitt exempel kallade jag det RSStheme .

9. Med prenumerationsprompten som visas Välj Hämta bilagor .

Nu är du redo att visa roterade bilder som hämtats från ditt RSS-flöde! Vänta bara 1900000 Millisekunder (30 minuter), och nya bilder börjar dyka upp vid det intervallet. Om du vill testa det snabbare, läs vidare till steg 10, men kom ihåg att göra ändringar kommer att överskriva ditt nuvarande obehandlade tema .

10. Klicka på Skrivbordsbakgrund längst ner i fönstret Anpassning.

11. Under Ändra bild varje: Välj 10 sekunder från rullgardinsmenyn och klicka på Spara ändringar . Om en ny bild inte visas på 10 sekunder, gjorde du något fel. Om nya bilder börjar dyka upp, gratulerar du att du följde stegen på rätt sätt! Nu kan du återställa din bild ändra tiden till vad du vill eftersom det sannolikt inte är något du vill byta var 10: e sekund.

Nu kan du få snygga nya nya bilder direkt från Internet för din bakgrund utan att behöva surfa och hitta dem manuellt! Mycket groovy indeed!

Har du en favorit bildmatning som du älskar att använda? Vi skulle gärna höra om det nedan i kommentarerna nedan!