Firefox 4, Första intryck

Firefox 4: s slutgiltiga version har släppts idag, och vi testar det redan. Den nya versionen kom precis i tid och enligt schema. Nu har det redan nått över 2, 5 miljoner nedladdningar och uppdateringar. Mycket säker har ändrats sedan version 3.6. Om du har använt versionen för release-versionen, borde det inte vara för mycket av en ny sak för dig ( förutom att den här versionen ska vara stabilare ). Den fullständiga första intrycket Firefox 4 recension efter hoppet.

Jag undvikde att förfölja med RC för mycket, för att jag verkligen ville att den slutliga versionen skulle överraska mig ( om det var skäl till det ). Och så gjorde det. Först och främst, eftersom den bärbara versionen var tillgänglig direkt - för äldre versioner var den bärbara versionen försenad flera dagar. Jag är en stor fan av bärbara appar, så föreställ dig min förvåning när jag har slagit "Check for updates" och såg att den redan var tillgänglig.

Groovy nytt gränssnitt och hastighet

Vad jag märkte strax efter uppdateringen var Firefox 4: s hastighet vid start, liksom när det gäller att ladda sidor. Saker verkar hända snabbare. Jag fick ett fel under de första minuterna ( ett tecken på att det fortfarande finns saker att stryka ut ), men alla mina sidor återställdes vid omstart.

Det nya gränssnittet ser bra ut, det verkar ge användaren mer andningsutrymme. Det är ganska likt Google Chrome, men det var att vänta. Det integrerar dock med Windows 7 bättre. Om du letar efter nedrullningsmenyerna, tryck bara på Alt och du får dem ...

En annan bra sak är att minnesfotavtrycket verkar ha sänkts betydligt. Med 9 flikar öppna (inklusive en YouTube-videospelning) behöll den bara saker under 400 MB; vilket är ungefär detsamma som Google Chrome .

Inbyggd synkronisering

Jag tycker om att lägga till en inbyggd synkfunktion. Det är enkelt att ställa in det som paj ( du registrerar dig bara för ett konto och du får en synkroniseringsnyckel - lagra det bra, för inte ens Mozilla har det ) och då kan du få allt i din webbläsare - inklusive bokmärken och flikar - med du på alla datorer du använder Jag använder för tillfället Dropbox för detta, men jag kan bara ompröva. Vi ser hur sakerna fungerar i den aspekten ...

App-flikar

En fantastisk (Chrome-inspirerad) idé i den nya Firefox 4 är appflikar. På så sätt kan du stifta sidor som du ofta använder till din flikfält. De kommer att glöda när något nytt händer och du behöver inte fortsätta öppna dem igen. Jag har redan fastnat Gmail och Google Reader. Det sparar mycket utrymme och jag kan säga att jag använder det här mycket.

Vi har nu en tilläggsansvarig, vilket gör det enklare att få nya tillägg. Ändå ser det ut som Chrome, alternativmeny ... Eller kanske är det bara jag :) :)

Och kanske är det min åsikt igen, men sidan rendering verkar lite mer polerad också.

"Slutligt" första intryck

Firefox 4 är definitivt en förbättring som klarar av att få det bästa av båda världarna ( gamla Firefox och Google Chrome - varför inte erkänna det? ). Prestanda verkar vara ganska groovy också, men vi måste se hur det hanterar långsiktig användning. Det första intrycket är en mycket bra, men ...

Hämta Firefox 4 från Mozillas officiella hemsida. Och om du är nyfiken på demografi, kan du se vilka länder som använder den nya versionen av Firefox mest.