Så här återställer du din iPhone, iPad eller iPod Touch till fabriksinställningar

Om din iPod touch blir skadad eller fungerar inte som en sista utväg, ställ den tillbaka till fabriksinställningarna. Detta kommer att ställa tillbaka hur det var när du först köpte det.

Hämta och installera den senaste versionen av iTunes om du inte redan har den. Om du har iTunes, se till att uppdatera till den senaste versionen. Anslut sedan enheten till din dator.

Starta iTunes. Din iPod visas under Enheter i den vänstra panelen. Markera det och i den högra rutan, under Version, klicka på Återställ.

ITunes kommer att dyka upp ett meddelande som frågar om du vill säkerhetskopiera det först. Jag rekommenderar att du gör det. Klicka på Backup.

Då får du ett meddelande som frågar om du är säker på att du vill återställa. Klicka på Återställ.

Ett annat meddelande kommer upp och frågar om inköpsposter som inte har överförts till iTunes än. Eftersom iCloud tillåter dig att överföra köp väljer jag Avbryt, men det är upp till dig.

Nu startar Factory Restore-processen.

Se till att du inte kopplar från iPod till dess att processen är helt klar.

Du får se en rad olika meddelanden högst upp i iTunes så att du kan övervaka återställningsprocessen.

Du kommer att höra det välkända USB-ljudet medan processen är klar och ser följande meddelande uppe från meddelandeområdet.

Nästan färdig. Välj nu om du vill återställa från säkerhetskopian som iTunes har gjort eller ställ in den som en ny enhet. Jag vill ha en ren enhet, så jag går med att ställa in den som en ny iPod. Klicka på Fortsätt.

Ge din enhet ett namn och kolla ett av de andra valen om du vill. Du kan alltid byta namn på din enhet vid en senare tidpunkt. Jag vill ha en ren ny enhet så jag avmarkerade dem alla. Klicka på Klar.

Du får se de sista fyra stegen i synkronisering och få din enhet inställd på fabriksspecifikationer.

När återställningen är klar ska du mata ut din iPod.

Nu kan du börja använda din nya nya enhet.

Processen med att återställa din iPad eller iPhone är i stort sett densamma, med några skillnader.