Spotify: Ny Pandora-liknande Radio App - First Look

Spotify grundare och vd Daniel Ek tillkännagav den nya Spotify Radio-appen under LeWeb-konferensen i Paris förra veckan. Här är en titt på hur man får och använder Radio-appen.

Enligt Daniel Ek, "Det är typiskt som Pandora, men med obegränsad hoppning och obegränsade stationer."

Precis som att prova de nya Spotify-apparna, ladda först den senaste Spotify Apps Preview-versionen för PC eller Mac.

När du har installerat betaversionsversionen loggar du in på ditt Spotify-konto.

Nu väljer du Radio under Appar på den vänstra panelen.

Du kommer att se en radiostation baserat på den bästa artisten du spelar i Spotify. För att skapa en ny station klickar du på Skapa ny station. Skriv in namnet på en artist eller ett band.

Radionstationen börjar och ger dig andra liknande artister. Den snygga grejen om Spotify Radio är att du kan hoppa över en obegränsad mängd spår. Pandora låter dig bara hoppa över fem spår med sin fria version.

Om du gillar en sång dra och släpp den till en spellista i den vänstra panelen. Eller ta tag i hela albumet och lägg till det i en spellista.

Klicka på ett albumomslag från Radio-appen för att få en översikt över spåren och en recension. Högerklicka på albumkonsten eller titeln och välj sedan Lägg till.

Lägg sedan till den och befintliga spellista eller skapa en ny. Väldigt lätt.

Det låter dig gå tillbaka och klicka på ett album för att få mer information om det också.

Bläddra till undersidan av radiosidan för att hitta olika stationer baserade på populära genrer.

Kom ihåg att detta är Beta-versionen av Spotify. Under testningen upplevde jag vissa stabilitetsproblem och appkrascher. Din körsträcka varierar.

Att ha obegränsad hoppning är groovy, men till skillnad från Pandora finns det inte en tumme upp eller tummen ner funktionen. Även om det låter dig Star favoriter.

Jag märkte också att det inte gjorde ett gott jobb att lära mina favorit liknande artister. När du skapar stationer väljer Spotify artisten som inte liknade artisten eller sången som jag skapade en station runt.

Ändå är detta ett steg i rätt riktning för Spotify. När den här funktionen och programmen blir tweaked medan i förhandsgranskningsversionerna är Spotify en bra musikspelare. Speciellt efter att mobila versioner har utvecklats.