Så här återställer du Windows 7 med hjälp av en systembildsbackup

När du har skapat en Windows 7-systembild är du förmodligen nyfiken på hur du använder den för att återställa datorn. Om Windows 7 fortfarande är i funktion kan det enkelt göras med hjälp av verktyget Backup and Restore. Om Windows bara inte startar på rätt sätt, finns det en alternativ metod för att få saker tillbaka och kör och lyckligtvis för dig är det enkla steg för steg nedan!

Obs! Innan vi börjar, var noga med att du vill ersätta din befintliga Windows 7-installation med en ny systembild. Att återställa datorn med en systembild innebär att du förlorar alla dina sparade data efter att du skapat bilden - inklusive bilder, program etc., så det borde vara din sista utväg! Åh, glömde en sak igen, att återställa till en systembild kommer att radera alla dina systemåterställningspunkter. bara en FYI på den där.

Så här återställer du Windows 7 med hjälp av en systembildsbackup

1. Starta datorn och ständigt TryckF8- tangenten tills du kommer till skärmen Avancerad startalternativ . Välj Reparera din dator och tryck på Enter .

Windows tar lite tid att ladda upp reparationsstart.

2. När reparationsstartbelastningen måste du ange ditt användarnamn och lösenord. Ange det och klicka på OK för att fortsätta.

3. Det finns fem alternativ att reparera Windows, men i det här fallet kommer vi att klicka på System Image Recovery .

4. När du väljer en systembild för att återställa från, finns det två olika alternativ. Vanligtvis är Använd den senaste tillgängliga systembilden det bättre valet. Om det här alternativet inte visas klickar du på Välj en systembild.

5. Om du har sparat din säkerhetskopia i nätverket kan du komma åt den med fliken Avancerat . När du har hittat din säkerhetskopia, klicka på Nästa för att fortsätta.

6. Nästa kommer du till alternativskärmen, under Avancerad, se till att du kontrollerar båda rutorna och trycker sedan på Nästa .

7. Nu ska bekräftelseskärmen visas. Bekräfta att du återställer rätt bild och klicka sedan på Slutför .

8. Allt du behöver göra är att vänta på att progressivfältet fyller och undvik frestelsen att klicka på stoppknappen eller starta om datorn.

Om allt gick som det borde, det borde det vara. Ditt system bör starta om och återställa till exakt hur det var när du skapade systembilden.

Förhoppningsvis är sakerna bättre nu, men om inte, problemet kan vara hårdvarubelaterad (dålig hårddisk eller ???) så skicka din fråga i vårt gratis groovy tech support community.