Cord Cutting: DirecTV NU Live Streaming Service från AT & T

Fler och fler människor väljer att dike deras dyra kabelräkning och flytta till en billigare strömmande tjänst som Hulu Live eller PlayStation Vue. Som en del av vår fortlöpande täckning av sladdtjänster och apparater, tittar vi i veckan på vad DirecTV NU erbjuder.

DirecTV NU

Samtidigt som anses vara en av de stora live streaming-tjänsterna, har DirecTV NOW haft en grov gå ut ur porten. Det har plågats av prestations- och serviceproblem. Vissa människor har klagat på kanaler som inte fungerar, större frysningar eller fullständiga utbrott. Företaget har fastställt några av de tidiga frågorna och erbjuder nu en ganska stabil service. Jag har använt det i flera veckor nu och här är vad jag har hittat.

Det fungerar som de andra live-tv-över-the-top (OTT) streaming tjänster där ute och innehåller de flesta av de populära kanaler som CNN, Syfy, USA, ESPN och andra. Antalet tillgängliga kanaler och on-demand-filmer varierar beroende på vilket paket du prenumererar för. Tillgängligheten för lokala kanaler och sport varierar också beroende på var du bor. Lokala medlemsförbund är främst endast tillgängliga i stora städer.

Det finns fyra olika paket du kan välja mellan. Precis som PlayStation Vue börjar inträdesplanen på $ 35 och toppskiktet är $ 70.

Här är en titt på de fyra tillgängliga planerna:

  • Live lite innehåller 60 + kanaler för $ 35 / month
  • Just Right innehåller 80 + kanaler för $ 50 / month
  • Go Big innehåller 100 + kanaler för $ 60 / month
  • Måste det innehåller 120 + kanaler för $ 70 / month

Förutom kabelkanalerna du får med den plan du väljer kan du också lägga till premiumtjänster som HBO eller Cinemax för $ 5 / månad eller $ 8 / månad för STARZ.

När det gäller enheter stöder DirecTV NOW för närvarande Android (4.4+), Apple TV (4: e generationen), iPhone eller iPad (iOS 9.0+), Amazon Fire TV-enheter och Chromecast.

Du kan också använda din dator eller Mac - men bara i vissa webbläsare, nämligen Chrome.

Stöd för andra webbläsare avvecklas och om du försöker köra den i en annan webbläsare ser du följande meddelande.

Gränssnittet handlar om vad du förväntar dig och är lyhörd när du navigerar. Det är dock inte så elegant som andra tjänster. Den trevligaste delen, det kan hävdas, är kanalguiden. Den överlappar på skärmen medan du tittar på ett program så att du kan se vad som är på och favoritkanaler.

Slutsats

Den mest skarpa utelämnandet är bristen på moln DVR-stöd. Företaget säger att funktionen kommer, men vid tidpunkten för denna skrivelse är DirecTV NU fortfarande den enda tjänsten i sin klass som inte stöder den.

Uteslutandet av ett Cloud DVR-funktion är inte det enda som går mot DirecTV Now. Det verkar som om företaget inte har löst alla de tidiga frågorna som plågade det. Det har förekommit många tillfällen där en signal fryser eller förloras helt. För att få tillbaka det, skulle jag ofta behöva lämna appen helt och gå in igen. Jag hittade inte efterfrågan på filmbiblioteket lika robust som Hulu Live.

Navigering runt kanaler är inte enkelt och navigationsmetoderna varierar drastiskt beroende på vilken plattform du använder den på. Jag försökte det på flera olika enheter och (som vanligtvis gäller alla videotjänster) var den 4: e generationen Apple TV den bästa.

Om det inte finns en stor översyn av tjänsten och buggar blir fixade, är det förmodligen dömt att misslyckas i en redan fullsatt marknad. Och data börjar visa det. Enligt en nyligen rapporterad Bloomberg-rapport har den förlorat över 3000 kunder i februari i år och tillväxten har inte hämtats på något väsentligt sätt. Jag skulle personligen rekommendera någon av de andra tjänsterna som Sling eller PlayStation Vue före DirecTV NU till någon annan.

Om du läser detta före 31 augusti , se till att se till att du får en gratis månad DirecTV nu för Roku. Det är gratis och bättre än den korta 7-dagars prov som vanligtvis erbjuds.

Om du är abonnent på DirecTV nu eller försök prova, lämna en kommentar nedan och meddela om du gillar det. Hur tycker du att det jämförs med liknande tjänster?