Omöjlig väg - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är marmorspelet Impossible Road. Normalt är det $ 3, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdagen den 13 oktober.

Vad är det?

Jag är inte helt säker! Du rullar en marmor ner en spiral ramp som försöker hålla den på banan. Om det faller av spåret kan du "fuska" och plocka upp det längre ner på remsan. Soundtrack och färgteman lägger lite roligt på vad jag tyckte var ett helt tråkigt spel.

Jag antog att du kunde flytta bollen genom att luta din telefon eller iPad. Nope.You måste antingen använda 3D Touch (som jag inte testade) eller pilar på skärmen. Flytta telefonen verkade som en sådan uppenbar aspekt av gameplay, jag höll glömma att knacka på kontrollerna på skärmen.

När du går ner på vägen blir kurvorna svårare att kontrollera. Det är allt spelet är att flytta en boll på väg. Kanske har de mer spänning senare i spelet, men efter några minuter förlorade jag intresse.

Vem är det bra för?

Om du vill förbättra din allmänna hand-ögonkoordination kan det här spelet hjälpa till. Annars är jag svårt att hitta någon som skulle hitta det här intressant. Jag behöver inte en enorm spänning i spelet, men det här rankar något över att titta på färg på torrt skala. Jag tvivlar på om barnen skulle njuta av det. Om tanken på att rulla en marmor nerför en kulle exciterar dig, gå sedan till den.

Ska du ladda ner det?

Spelet laddades långsamt på min iPhone 5s. Jag kunde inte testa 3D Touch eftersom ingen av mina enheter stöder den funktionen. Lyckligtvis tar spelet inte upp för mycket utrymme vid 122 MB. Ljudspåret är roligt för bakgrundsbrus, så jag kan bara ladda det när jag behöver döda tystnaden. Annars gick det av min telefon snabbare än den bollen föll av spåret.

Om du fortfarande är osäker är här en snabb video om du vill få en känsla av spelet och dess dynamik.

">